Nehéz szezonon van túl a Haladás, amely a bajnokság közel felénél kieső helyen állt, ötpontos hátránnyal a 10. helyezett csapat mögött. Michael Hipp érkezése viszont stabilizálta a csapatot, amely végül bentmaradt az NB I-ben.

A szombathelyiek kerete átalakulhat a nyári átigazolási időszakban: arról már beszámoltunk, hogy Kiss Tamás várhatóan Olaszországba szerződik, érte ugyanis jó ajánlat érkezett. Távozik egy másik fiatal is, Polgár Kristófra nem számít a szakmai stáb.

A keretet érintő változások közül kiemelhető, hogy két eddigi alapember biztosan távozik. A házi gólkirály már nem tér vissza, valamint visszavonul a csapat egyik legrutinosabb tagja. David Joel Williams 7 góljával a legtöbb találatot érte el a keretben, ő a szombathelyi korszakában átlagosan nagyjából minden harmadik meccsen betalált (66/20-as mutatója van), de a sorozata aligha folytatódik, ugyanis végleg elköszönt, mielőtt hazautazott Ausztráliába.

Ugyancsak búcsúzik a keret egyik legrutinosabb tagja: Stef Wils információink szerint abbahagyja a profi labdarúgást. A belső védő szinte minden meccsen pályára lépett az előző szezonban (30 bajnokin játszott), de a 36 éves futballista befejezi a karrierjét.

Polgár és Wils várható távozása miatt a védelembe biztosan szükség lesz érkezőkre, értesüléseink szerint a klub egyik kiszemeltje Balázs Benjámin, akit Újpesten jobboldali védőként foglalkoztattak, a szerződése viszont lejárt a lila-fehéreknél, így szabadon igazolható.

Schimmer Szabolcs szerződése is lejár – ő Hipp érkezése után lett alapember, előtte teljesen mellőzték -, de úgy tudjuk, az ő szerződésében volt egy opció: ha a meccsek felén bevetik, akkor meghosszabbodik a kontraktusa. A keret és az NB I leghűségesebb játékosa végül 17 bajnokin kapott lehetőséget, ez pedig új szerződését érhet.

Nem marad a szombathelyieknél Myke Bouard Ramos sem, aki kölcsönben szerepelt 22 mérkőzésen a Haladásnál. Az MTK kötelékébe tartozó támadó már a kék-fehéreknél kezdi meg a felkészülést a következő idényre. Ő így búcsúzott: