Szergej Rebrov a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt megelőzően tartott sajtótájékoztatót Glasgow-ban. Ebből idézünk az alábbiakban, témakörök szerint.


A szerdai BL-selejtezőről

Mindkét csapat számára nagyon fontos ez a mérkőzés és mindkét csapat hozzá is van szokva a kiemelt fontosságú találkozókhoz. Nehéz meccsre számítok, de ezen a szinten a Celticnek és a Ferencvárosnak is arra kell számítania, hogy egyik mérkőzés sem könnyű. Nyilván örülök annak, hogy nem lesznek ott a Celtic drukkerei a stadionban, tisztában vagyok azzal, milyen hagyományai vannak itt a szurkolásnak, és hogy a jelenlétük milyen motivációt jelenthet – amellett, hogy a futball mit sem ér szurkolók nélkül. De nekünk a saját játékunkkal kell elsősorban foglalkoznunk. Az, hogy egy meccs dönt a továbbjutásról, nehezebb feladatot és nyomást is jelent a játékosok számára, illetve nagyobb koncentrációt is igényel.

A Fradi céljairól

Hiszem, hogy ezúttal is eredményesek tudunk lenni idegenben.

Nem csak a holnapi pozitív eredményben bízom, hanem abban is, hogy az összes selejtezőkört sikerrel tudjuk majd venni.

De tisztában vagyunk azzal, hogy itt már csak minőségi csapatok vannak, mindegy, melyik bajnokságot nyerték meg. Ilyen volt tavaly a litván bajnok és persze a Dinamo Zagreb is például. De a Celtic erejével is tisztában vagyunk, nem véletlenül voltak elsőszámú kiemeltek ebben a körben. 

A skót bajnokról

Nagyon nehéz kiemelni egy játékost a Celticből, amely különösen otthon rendkívül intenzív játékra képes. Láttam több bajnoki meccs és a Kolozsvár elleni tavalyi BL-selejtezőjük felvételét, vagy épp a PSG, illetve a Lyon elleni találkozóét is, ami sok információval szolgált a számomra – még ha ez most egy egészen más mérkőzés is lesz. Az látszik, hogy nagy különbség van azért egy skót bajnoki és egy európai kupameccs között, a Celtic a hazájában sokkal inkább dominál. Tisztelnünk kell az ellenfelünket, Neil Lennon kiváló munkát végez a csapatával, de leginkább magunkkal kell foglalkoznunk. 

A Celtic edzője a Fradiról: “Korainak tartom, hogy ilyen minőségű ellenféllel játszunk”

Botka: “Nincs helye a hibának!”

A sajtótájékoztatón ugyancsak résztvevő Botka Endre is megkapta az kérdést a skót újságíróktól, mi szerint előnyt jelent-e a Ferencváros számára, hogy nem lesznek a stadionban a Celtic fanatikus szurkolói?

Nem gondolom, hogy ez előnyt jelentene, bár nyilván más lenne közel 60 ezer ember előtt pályára lépni. Én mindig is szerettem sok szurkoló előtt játszani, az is motiválja a játékost, ha neki, vagy ha ellene szurkolnak. 

A hátvéd arról is beszélt, miért más az egymeccses selejtezőkör.

Az nehezebb, hogy egy meccsen kell továbbjutni, nincs helye a hibának, nagyon koncentráltnak kell lennünk. 

Botka arra a felvetésre is válaszolt, hogy pozitív-e a Ferencváros számára, hogy a hétvégén nem kellett bajnokit játszania, a Celticnak viszont igen.

Több időnk volt készülni és pihenni, ez valamennyu előnyt jelenthet, de nem gondolom, hogy az ellenfél emiatt fáradtabb lenne. Mi mindent megtettünk azért, hogy megfelelően felkészüljünk és frissek legyünk. 

A magyarországi várakozások kapcsán pedig a bekk így fogalmazott:

Otthon arra számítanak, hogy egy jó meccsen helyt fogunk majd állni, és hogy esélyünk lesz majd a továbbjutásra is. 

Edzés a Celtic Parkban

Közzétette: Ferencvárosi Torna Club – 2020. augusztus 25., kedd