Szergej Rebrov után a Celtic trénere, az északír Neil Lennon is beszélt várakozásairól a Ferencváros elleni szerdai Bajnokok Ligája-selejtező előtt Glasgow-ban.

“Korainak tartom, hogy egy ilyen minőségű ellenféllel kell játszanunk, hiszen a Djurgarden is jó csapat, amelyet elbúcsúztatott, de izgatottak vagyunk, és a lehető legjobban felkészülve várjuk a találkozót”

– idézte a skót bajnokcsapat honlapja Neil Lennont. A vezetőedző arra utalt, hogy az FTC a selejtező első fordulójában házigazdaként 2-0-ra legyőzte a svéd bajnok Djurgardent. “Nagyon kényelmesen elintézték a svédeket, ami egyáltalán nem volt könnyű”.

A Celtic a múlt héten az izlandi KR Reykjavík együttesét verte 6-0-ra, de Lennon megfogalmazása szerint a Ferencváros fizikailag, taktikailag és minőségileg is nagy előrelépést jelent számukra az északi szigetország bajnokcsapatához képest.

A vezetőedző reményét fejezte ki, hogy a hazai pálya ismét előnyt jelent majd számukra, de felhívta a figyelmet, hogy az FTC tavaly az Európa-liga csoportkörében az Espanyol, a Ludogrec és a CSZKA Moszkva otthonában sem kapott ki, vagyis szinte specialistája az idegenbeli kupameccseknek.

“Szeretnénk a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelni. Tudjuk, hogy a holnapi feladat nehéz lesz, de sokat dolgoztunk, és maximálisan tiszteljük ellenfelünket” – mondta Lennon.

A zártkapus mérkőzésrendezés kapcsán a tréner elmondta, a Celtic sikereinek kulcsa részben a szurkolók támogatása, de a körülményekhez a lehető leghamarabb alkalmazkodniuk kell, ezért szerdán is nagyon motiváltan kell pályára lépniük.

A Celtic-Ferencváros mérkőzés szerdán – magyar idő szerint – 20.45-kor kezdődik, a játékvezető a holland Allard Lindhout lesz. (az MTI híre nyomán)

BL: Már a legendás stadionban edzett a Fradi, közös meccsnézés Vidi-szurkolóknak – minden a magyar klubok nemzetközi találkozóiról