A bíró ítéletekkel, illetve 11-es szituációkkal külön cikkben is foglalkozó Verdens Gang szerint 0-2-nél erősen komornak és nyomasztónak tűnt minden a Molde szempontjából, de aztán a váratlanul felébredő csapatkapitány, Magnus Wolff Eikrem vezetésével a hazaiak magukra találtak, sőt, fordítani is tudtak. Hozzáteszik azonban, hogy az első félidőben még “osztálykülönbség” volt a csapatok között – a Ferencváros javára -, hogy aztán a 3-3-s végeredmény a második félidőben látottak alapján már inkább a Moldénak legyen csalódás a portál szerint. “Megnyerhették volna a meccset. annyi helyzetük volt” – fogalmaznak. A szünetig egyébként Tokmac Nguent látták a mezőny legjobbjának.

“A BL-álom életben maradt, a Molde keményen visszavágott” – írja a norvégiai TV2 honlapja, amely kiemeli, hogy a hazaiak által vitatott büntetővel döntetlent elérő Ferencváros a visszavágó és a továbbjutás esélyese az idegenben lőtt gólok miatt. Megjegyzik, hogy a Molde az első félidőben jobbára alárendelt szerepet játszott a pályán, az FTC megérdemelten vezetett, azonban a második vendéggólt követően már egészen más arcát mutatta a norvég bajnok.

Az Aftenposten szerint már-már úgy tűnt, a Molde hihetetlen feltámadást produkálva legyőzi a magyar bajnokot, amikor “brutálisan tönkre lett téve” a hazaiak hadművelete egy 11-es által. Azt is hozzáteszik, hogy ugyanakkor a hazaiak sem lehetnek büszkék a “siralmas” meccsrajtukra, ami a látottaknál “rosszabb nem is lehetett volna”.

A Dagsavisen szerint viszont a Molde már az első félidőben is mutatott jeleket afelé, hogy visszajöhet még a meccsbe, de akkor nem volt még elég precíz a befejezéseknél. A második félidőben pedig “sokkal jobb csapat volt, mint a Ferencváros”.

A francia illetőségű, de a skandináv focival kiemelten foglalkozó Nordisk Football “csalódásként” értékeli, hogy a Molde egy szerintük jogtalan 11-es miatt nem tudta legyőzni a Ferencvárost.