Már a héten eldőlhet

A csakfoci.hu Belgiumból származó értesülései szerint a Genk lehet a befutó Joseph Paintsil ügyében. A ghánai légióst már a télen is szerette volna a helyi élvonal 5. helyén zárt, Európa Liga-induló gárda szerződtetni és a belgák álláspontja szerint ezúttal sikerrel is járhat.

Belga forrásaink szerint a Genk napi kapcsolatban áll Paintsil otthoni klubjával, a Tema Youth együttesével, a klub velük folytat tárgyalásokat a játékosról.

Értesüléseink szerint a belgák már a héten bejelenthetik a futballista megvásárlását, a Genk ráadásul egy összetettebb üzletet köthet a Tema Youth-tal: Paintsillel együtt a ghánai csapat 17 éves tehetsége, az utánpótlás-válogatott Gabriel Laveh is a Jupiler League-be igazolhat “csomagban”, őt is szerződtetheti a belga klub.

De mit lép a Fradi?

A nagy kérdés persze az, hogy mi lesz az FTC reakciója a tervezett ügyletre. Orosz Pál, a futballklub vezérigazgatója pár hónapja – amikor a Genk szintén akcióba lendült – többször is elmondta, hogy Paintsil szerződtetésére opciós joga is van az FTC-nek, és jelezték is, hogy ezt szeretnék lehívni. A ghánai Tema Youth szerint ezt határidőig nem tette meg a magyar egyesület, ezért ők tárgyalhatnak a játékos eladásáról – ezért egyezkednek ők egy ideje a Genkkel.

A fiatal légiós 24 NB I-es mérkőzésen 10 gólt szerzett és 7 asszisztot is kiosztott, vasárnap, a Diósgyőr elleni 4-0-ás bajnokin (Videók itt!) a meccs legjobbja volt két találatával és egy gólpasszával.

 

FRISSÍTÉS: A legnagyobb belga lap, a Het Laatste Nieuws később megerősítette hírünket, mondván közel áll a megegyezéshez a Genk és a ghánai klub Paintsil (és Laveh) ügyében.

 

Fradi: Paintsil is elutazhat, behívták a ghánai válogatottba