Miha Blazic után – akit éppen ma engedett el Thomas Doll az utolsó bajnoki forduló előtt a szlovén nemzeti csapatba – Joseph Paintsilt is meghívták hazája válogatottjába – számolt be utóbbi hírről a ghanasoccernet.com. Az oldal úgy tudja, hogy a Juiangsu Suning csatára, a tavaly nyáron a Videotonnal is hírbe hozott Richmond Boakye sérült meg a nemzeti együttesnél, és az ő helyére hívták be az NB I-ben 10 gólnál járó játékost.

Ghána szerdán Japánnal találkozik, míg jövő csütörtökön a szintén vb-résztvevő Izland otthonában lép pályára barátságos összecsapáson.

Paintsilre utóbbi találkozón számítanak, ennek értelmében az utolsó fordulóban, a Balmazújváros ellen még szerepet kaphat a Fradiban. A 20 éves támadó középpályás eddig egyszer játszott a felnőtt válogatottban.

Paintsil jövője kérdéses

Amint azt ma délelőtt megírtuk, a belga Genk lehet a befutó Paintsilért. Értesüléseink szerint a belgák már a héten bejelenthetik a futballista megvásárlását, a Genk ráadásul egy összetettebb üzletet köthet a Tema Youth-tal: Paintsillel együtt a ghánai csapat 17 éves tehetsége, az utánpótlás-válogatott Gabriel Laveh is a Jupiler League-be igazolhat “csomagban”, őt is szerződtetheti a klub.

Igaz, kérdéses, mit lép a Fradi, amelynek a klub korábbi kommunikációja értelmében, opciója van a futballista megtartására.