Ahogy azt a csakfoci.hu elsőként megírta, Az év gólja díjat a szurkolói szavazatok alapján bezsebelő, remek félévet maga mögött tudó 19 esztendős ghánai Fradi-játékos, Joseph Paintsil maláriában szenved – mindezt a Ferencváros is megerősítette honlapunknak. Eközben belga sajtóhírek szerint Paintsil már meg is egyezett a Genkkel, nem könnyű tehát tisztán látni jelenleg a tehetséges légiós ügyében, akinek már edzésre kellett volna jelentkeznie a bajnoki listavezetőnél.

“Az is biztos, hogy határozott idejű munkaszerződés [2018. június 30-ig érvényes] köti Joseph Paintsilt a Ferencvároshoz, ennek alapján már itt kéne lennie és edzenie a többiekkel. Sajnálatos módon ez eddig nem történt meg, először az volt, hogy késik, vártuk a repülőtéren, majd pedig kaptunk egy ghánai kórházból egy jelentést, hogy sajnos maláriás. Malária ellenes gyógyszereket kap, otthon kell sokat pihennie. Nem tudtuk elérni, az orvosaink hívták a kórházat, azt az orvost, aki aláírta azt a jelentést, ami a birtokunkban van [amely szerint egy héten belül kontrollra kell jelentkeznie Paintsilnek]. Sajnálatos módon nem tudták elérni, azt az ígéretet kaptuk – ez lassan 24 órája volt – hogy egy órán belül jelentkeznek, ez azóta sem történt meg.”

– idézi Orosz Pált a Tényekre hivatkozva az ulloi129.hu.

A portál hozzáteszi, megtudták, hogy a zöld-fehérek már nemzetközi fórumon is lépéseket tettek az ügy tisztázása érdekében, a klubot egy zürichi sportjogi iroda képviseli, amellyel már évek óta sikeres a Fradi kapcsolata. Nem mellékesen információik szerint Paintsil ügynöke írásban elfogadta decemberben a kölcsönszerződés utáni időszakra vonatkozó ajánlatot, s ha a játékos ezt megszegi, több éves eltiltással is sújthatják.