Nem múlt el parázs jelenetek nélkül a hétvégi, Újpest-FTC derbi. Főként a találkozó végén volt erre példa, miután Fernando Gorriarán az ellenfél, Vincent Onono kezére rúgta a labdát a 16-oson belül.

Iványi Zoltán játékvezető nem ítélt büntetőt, hanem – mivel a hosszabbítás letelt – lefújta a találkozót. A Fradi labdarúgói közül többen is azonnal reklamálni szaladtak hozzá, őket Böde Dániel próbálta meg távol tartani, hiszen ilyen esetekben a csapatkapitánynak van joga, hogy megbeszélje az esetet a játékvezetővel.

Volt azonban, akit mégsem sikerült távol tartani Iványitól. Az eset egyik főszereplője, Gorriarán addig reklamált nála, amíg sárga lapot nem kapott. A futballistától azért volt ez különös felelőtlenség, ugyanis ezzel ötödik figyelmeztetését is begyűjtötte, így ki kell hagynia a szombati, Mezőkövesd elleni összecsapást.

Az uruguayi középpályás abszolút alapembere együttesének, 2255 lejátszott percével a mezőnyjátékosok közül – minden tétmeccset figyelembe véve – ő töltötte a legtöbbet a pályán ebben a szezonban. Nála csak Dibusz Dénes (2610 perc) szerepelt többet.

Az M4 Sport felvétele az esetről: