Az izlandi válogatott csatár a dán AC Horsenstől igazolt a nyáron a zöldekhez, ezzel ő lett az NB I történetének első izlandi légiósa. A Fradinál eltöltött fél év során Kjartan Finnbogason összesen 14 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt szerzett, mindegyik találatát a Magyar Kupában jegyezte.

A bajnokságban viszont összesen csak 9 találkozón kapott szerepet, valamennyin csereként és a neki jutott 123 perc alatt egyszer sem tudott a kapuba találni. Június 26. és szeptember 22. között egyszer sem szerzett gólt csapatában, végül a megyei első osztályú Szegedi VSE otthonában, az MK-ban szakadt meg a rossz sorozata.

Az FTC pénteki bejelentése szerint a támadó több játéklehetőségre vágyott, ezen okból a játékos és a klub azt látták a legjobb megoldásnak, ha elválnak útjaik.

Finnbogason lehet az egyike a távozó légiós-kontinensnek a Ferencvárosnál: rajta kívül a német Julian Koch, a portugál Rui Pedro a szerb Dejan Georgijevic vagy az argentin Matias Rodriguez (ő sajtóhírek szerint Ecuadorba igazol – bővebben itt!) is kimaradt a törökországi edzőtáborba utazott keretből.