Böde Dániel is elutazott a Ferencvárossal a törökországi edzőtáborba. Ami az utóbbi években egyáltalán nem lett volna meglepő hír, a jelenlegi helyzetben nagyon fontosnak számít amiatt, ami a válogatott csatár körül zajlik az utóbbi hetekben.

Mint ismeretes, azután, hogy Böde nyilvánosan is bosszúsan reagált, amikor Szerhij Rebrov lecserélte a Mezőkövesd elleni bajnokin, az ukrán tréner egy hétre kitette az első keretből a támadót, aki így a MOL Vidi FC elleni rangadón sem lépett pályára. Azóta sok helyen megjelent, hogy távozhat a támadó a Ferencvárostól és a csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy konkrét árat is megadott a klub, amennyiben a 32 éves futballista a távozás mellett dönt.

Az ügy végkimenetele ugyanis elsősorban Bödén múlik – ahogy arról a ferencvárosi vezetők többször is nyilatkoztak a napokban -, ha hajlandó maradni úgy is, hogy vállalja azt, hogy tavasszal esetleg csak a kispadról kell beszállnia, akkor a folytatásban is zöld-fehérben futballozhat.

Az FTC viszont felkészült arra a helyzetre is, ha Böde mégis az eligazolás mellett döntene, ebben az esetben kérne a Fradi a kluboktól egy maghatározott összeget. Ahogy írtuk, közel 100 milliós volt ez az összeg a napokban, de ezt mintegy harmadával csökkentették. Két hazai klubot leszámítva ezt inkább a külföldi klubok képesek kifizetni, éppen ezért ha Böde mégis a váltás mellett döntene, akkor nagyobb az esély arra, hogy a játékos külföldre kerülhet.

A játékoshoz közelállók szerint egyébként Böde edzésteljesítményén nem érződik a kialakult helyzet, az utóbbi napokban meglehetősen motiváltan végzi a gyakorlatokat, így elképzelhető, hogy azt az utat választja, hogy az edzőtáborban megpróbálja bebizonyítani Rebrovnak, hogy helye van a csapatban.

Az utazó keret, meglepetésekkel

Az FTC kihirdetett utazó keretében akadnak azért meglepetések, pontosabban négy külföldi hiányzó is van. A német Julian Koch vagy a portugál Rui Pedro az utóbbi hónapokban, különösen Rebrov idején nem számított alapjátékosnak, sőt, ugyanakkor a nyáron és nagy reményekkel igazolt izlandi Kjartan Finnbogason, a szerb Dejan Georgijevic vagy az argentin Matias Rodriguez (ő sajtóhírek szerint Ecuadorba igazol – bővebben itt!) kimaradása és feltételezhető távozása már mindenképpen figyelemreméltó lehet. Otigba Kenneth nemrégen lezajlott műtétje miatt maradhatott ki.

A névsor: Ihor Haratin, Ivan Petrjak, Szerető Krisztofer, Vida Kristóf, Csernik Kornél, Csonka András, Takács Zsombor, Varga Ádám, Dibusz Dénes, Böde Dániel, Abraham Frimpong, Amadou Moutari, Lovrencsics Gergő, Lovrencsics Balázs, Stefan Spirovski, Miha Blazic, Marten Wilmots, Fernando Gorriaran, Botka Endre, Varga Roland, Bőle Lukács, Holczer Ádám, Davide Lanzafame, Marcel Heister, Sigér Dávid, Mikalai Sihnevich, Leandro

Öt távozó és három érkező is lehet még a Fradinál, az NB I-be hívják a 40-szeres szlovák válogatottat – hazai átigazolási hírek