– A barcelonai mérkőzés előtt az újságírók feltették a kérdést, mennyire kell alkalmazkodnunk az ő játékukhoz, akkor azt válaszoltam, hogy 25 éve nem voltunk a BL-csoportkörben, így talán jobban kell nekünk alkalmazkodnunk. Holnap is nagyon erős csapat lesz az ellenfél, de hazai pályán játszunk, így a saját játékunk kell, hogy domináljon és érvényesüljön – kezdte a sajtótájékoztatót Rebrov.

A Dinamo két játékosa koronavírus miatt nem játszhat

– Nem tudom, mekkora problémát jelent ez nekik, a Dinamónak minden egyes posztra legalább két hasonló képességű játékosa van, így minden bizonnyal meg tudják oldani ezt a helyzetet. Nálunk Uzuni került hasonló helyzetbe, ő egy nagyon fontos játékos számunkra, sokat segített a kvalifikáció során is, de ő is megfertőződött, így nem tud játszani. Jelenleg sajnos ezzel a dologgal együtt kell élnünk, de a megfelelő döntés az, hogy folytatni kell a játékot. Jelenleg mindenki ilyen körülmények között játszik, legyen szó a Bajnokok Ligájáról vagy az NB I-es csapatokról

Az ellenfél edzője, Mircea Lucescu

– Mindig nagyon érdekes ilyen jó vezetőedzők ellen játszani, ő igazi legenda Romániában. Egy új edző mindig újdonságot hoz, fegyelmezettséget lehet tapasztalni a Dinamónál, de nemcsak ellene készülünk, hanem a csapat ellen.

Elvárások

– Az elvárásaim ugyanazok, mint a Barcelona ellen, azaz, hogy versenyképesek legyünk. Nem is feltétlenül a pontok számítanak, de nyilván mindig győzni akarunk, ezzel minden csapat így van. A lényeg, hogy a játék minden komponenségben a maximumot tudjuk nyújtani, maximális koncentráció és százszázalékos motiváció kell.

A Vidi ellen lesz a következő bajnoki

– Az én fejemben jelenleg nemcsak a következő, hanem a ránk váró három meccs jár. Ettől függetlenül a játékosokat csak a holnapi meccsre készítjük fel százszázalékosan, az ő fejükben csak ez jár. Fontos megtartani az egyensúlyt egy ilyen időszakban, és mondtam is a játékosoknak, hogy ne úgy tekintsenek arra, ki a kezdő, mert mindenképpen fontos elosztani a terhelést, ha ezt nem tesszük, akkor mindkét sorozatban bukhatunk. Nagyon nehéz meccseken vagyunk túl és nagyon nehezek jönnek. Játszottunk a Barcelonával, az Újpesttel, majd jön a Kijev, a Vidi és a Juventus, csak úgy tudunk jól szerepelni, ha megtartjuk az egyensúlyt.

A játékosok közül az ukrán középpályás, Ihor Haratin vett részt a sajtótájékoztatón.

–Ukrajnában mindenki vár erre a meccsre, de nem csak ott, hanem Magyarországon is, ez egy nagyon érdekes mérkőzés lesz. Lehet, hogy a Dinamo kerete négyszer annyit ér, de nem a számok játszanak a pályán, hanem emberek. Majd meglátjuk, mi fog történni. Nagyon boldog vagyok, hogy én szereztem az első gólt a csoportkörben, de még boldogabb lennék, ha a csapat pontokat szerezne. Kulcsfontosságú lesz ez a meccs mindkét csapat számára, holnap kiderül, hogyan fog alakulni ez a mi szempontunkból. Folyamatosan nyomon követem a Dinamót, hiszen a nevelőegyesületemről van szó, mindig utánanézek, hogyan fejlődnek, érdekes meccs lesz. Vannak olyan játékosok a Kijevben, akikkel korábban együtt játszottam, igaz, akire gondolok, ő most jelenleg sérült, de nagyon sokat kommunikálok az ottani ismerősökkel, barátokkal – nyilatkozta az ukrán válogatott játékos.

Rebrovot a koronavírusos kijeviekről kérdezték – így került szóba Uzuni távollétének az oka