Legutóbb október 4-én, a Puskás Akadémia elleni bajnokin lépett pályára a Ferencváros albán válogatott játékosa, Myrto Uzuni, akit az ezt követő két NB I-es meccsre és a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-találkozóra sem nevezett Szergej Rebrov vezetőedző.

Hetekkel ezelőtt albán sajtóhírek arról írtak, hogy Uzuni koronavírus-fertőzés miatt nem léphet pályára a katalánok otthonában. A bujanoci.net úgy tudta, hogy a játékosnak nincsenek tünetei, az egészségügyi állapota jó és két negatív teszt után visszatérhet a társak közé – ez azonban értelemszerűen nem tekinthető hivatalos információnak, ilyen nem jelent meg idehaza a labdarúgó állapotáról.

A Dinamo Kijev elleni keddi sajtótájékoztatón felmerült ez a téma, az erről szóló Facebook-videókban is látható Szergej Rebrov ezzel kapcsolatos reakciója. Az ukrán trénert az egyik újságíró arról kérdezte, hogyan befolyásolta a Fradi felkészülését a hír, hogy a Dinamo Kijev két alapembere, a kapus Hrihorij Buscsan és a hátvéd Vitalij Mikolenko koronavírus-fertőzés miatt kiesett és karanténba került – ez utóbbi hivatalos hír, az ukránok ugyanis hivatalosan megnevezték, kik hiányoznak majd koronavírus miatt a szerdai találkozóról.

– Nem tudom, mekkora problémát jelent ez nekik, a Dinamónak minden egyes posztra legalább két hasonló képességű játékosa van, így minden bizonnyal meg tudják oldani ezt a helyzetet. Nálunk Uzuni került hasonló helyzetbe, ő egy nagyon fontos játékos számunkra, sokat segített a kvalifikáció során is, de ő is megfertőződött, így nem tud játszani. Jelenleg sajnos ezzel a dologgal együtt kell élnünk, de a megfelelő döntés az, hogy folytatni kell a játékot. Jelenleg mindenki ilyen körülmények között játszik, legyen szó a Bajnokok Ligájáról vagy az NB I-es csapatokról – nyilatkozta Rebrov.

Az ukrán tréner magyar tolmácsa szó szerint nem emelte ki Rebrov azon megjegyzését – ami egyébként tökéletesen hallható az FTC Facebook-oldalának élő közvetítéséből is -, hogy “he is infected”, azaz, hogy “megfertőződött”, csupán annyit jegyzett meg, hogy “Uzunival hasonló a helyzet”. Ennek ellenére természetesen több magyar orgánum is beszámolt arról a sajtótájékoztató alapján, hogy mi Uzuni távollétének az oka.