Azzal, hogy a Ferencváros eljutott a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréig, majd – a Dinamo Zagreb ellen és 5 millió eurótól elbúcsúzva – az Európa Liga rájátszásáig, már 1,14 millió euró (nagyjából 374 millió forint) folyt be a klubkasszába.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a 2019/20-as szezonban jelentős pénzösszeget, összesen 2.55 milliárd eurót oszt szét a Bajnokok Ligája és az Európa Liga résztvevő klubjai között. A különbség óriási a két liga között: a BL-csapatok 2,04 milliárd eurón osztoznak, az EL-ben pedig 510 millió euró (165 milliárd forint) talál gazdára.

Ha Szergej Rebrov csapata sikerrel veszi az EL-playoffot a litván Suduva ellen (az első meccs 0-0-s döntetlent hozott idegenben), a csoportkör 2,9 millió eurós (951 millió forintos) bevételt hoz a konyhára. Ehhez egyetlen (győztes) gól is elég lenne a jövő heti, budapesti visszavágón, azaz egyetlen döntő találat is közel milliárdos bevételhez juttathatná a magyar bajnokot.

Szintén fontos kiemelni, hogy az Európa Liga-csoportkörben 570 ezer eurót (184,4 millió forintot) ér egy győzelem és 190 ezer eurót (61,5 millió forintot) egy döntetlen.

Egy éve a Fehérvár (akkor még MOL Vidi FC) a BL-playoffal és az EL-csoportkörrel összesen 10,5 millió eurót keresett az UEFA bevételi listája alapján. Sőt, ehhez az összeghez még hozzájött a közvetítési díjakból származó bevétel, illetve a jegybevétel.

Fradi: 9 és 1, Suduva: 0, Kockázat: 0 – lapszemle