A Daily Record “totális katasztrófának” értékelte a Ferencváros győzelmét és a Celtic búcsúját. Ahogy a lap fogalmaz,

“a magyar bajnok rendkívül bátran futballozott, de egy olyan csapatnak tűnt, amelynek aligha lesz esélye a BL-csoportkörre”.

A portál a Kolozsvár vagy a Koppenhága elleni BL-búcsúhoz hasonló “sokként” élte meg a szerdai találkozót.

“Sokknak” nevezi a Celtic kiesését a The Herald is. Kiemelik, hogy a francia csatár, Odsonne Edouard hiányát nem tudta elviselni a hazai csapat, nem tudott elég veszélyesen és eredményesen futballozni a kapu előtt, ugyanakkor a kissé szokatlan pozícióban futballozó 25 éves középpályás, Ryan Christie dicsérhető volt produkciója miatt.

A The Scottish Sun megszólaltatta a Celtic csapatkapitányát, Scott Brownt is.

“Nem sikerült ma a legjobbunkat nyújtanunk. Domináltunk a pályán, de nem voltunk eléggé hatékonyak a kapu előtt, miközben elég hanyag módon hagytuk, hogy kétszer is betaláljanak”

– fogalmazott a skót középpályás.

A lap hozzáteszi, hogy a Glasgow-i klub a BL-kieséssel egy mintegy 30 millió fontos bevételi forrástól esett el. “A gyenge védekezés katasztrofális összeomláshoz vezetett és a csoportkörbe került” – írják.

Egyfajta bűnbak lett a lapnál az izraeli válogatott védő, Hatem Elhamed, aki Tokmac győztes góljánál habozott a közbelépéssel.

A The Scotsman is elsősorban a védekezés gyengélkedését jelöli meg a Celtic-búcsú fő okaként, hozzátéve, hogy egy elkerülhető kiesés lett a meccs eredménye, ami pedig akár Neil Lennon vezetőedző állásába is kerülhet akár. Megjegyzik, hogy eközben Szergej Rebrov sikerrel folytatta útját afelé, hogy visszaállítsa csapata egykori európai hírnevét. A lap elsősorban a Ferencváros taktikai fegyelmezettségét, hozzáállását és kontráit dicsérte.

A skóciai BBC is kiemelte, amit Neil Lennon a nyilatkozatában, azaz hogy 2005 óta nem fordult elő, hogy a Celtic már a 3. selejtezőkör előtt búcsúzzon. Akkor a szlovák Artmedia Bratislava búcsúztatta ilyen korán a Keltákat.

Velük játszhat a Fradi a BL következő körében – itt a lista