Így látták az edzők a Celtic-Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezőt (1-2).

Szergej Rebrov (FTC):

Az eddigi legerősebb európai ellenfelünk ellen játszottunk, a CSZKA-meccsnél is keményebb volt a mai. Minden a terv szerint alakult, így terveztem a játékunkat.

A gyors gól persze segített a helyzeten, az ellenfél pedig talán nem lőtt eleget, csak sokat birtokolta a labdát. De nem a labdabirtoklás számít egy meccsen, hanem, hogy ki hány gólt szerez. Meglepő volt persze, hogy az ellenfél egyik remek képességű csatára nem kezdhetett, de tudtuk, hogy bizonyos folyosókat tervez kialakítani az ellenfél, ezeket akartuk lezárni. Sokat védekeztünk az első félidőben, de lezártuk a folyosókat. A második játékrészben pedig nagyon szervezettek voltunk. A Celtic 3-4 lövésből kapott két gólt, de nem mondhatjuk, hogy a skót bajnoknak a gyengesége lenne a védekezés. Próbáltunk kontrázni, hiszen vannak gyors játékosaink, Tokmacról is tudja mindenki, milyen gyors, és ezt ki is használja a gólhelyzeteknél. Nagyon tetszett, ahogy felépítettük a támadásainkat. Nagyon erős ellenféllel mérkőztünk meg, ezért elégedett vagyok. (fradi.hu)

Neil Lennon (Celtic):Rendkívül dühös és csalódott vagyok. Megint olyan egyéni hibából kaptunk a gólt, ami nem elfogadható. Eközben számtalan lehetőségünk volt a gólszerzésre, le kellett volna zárnunk a mérkőzést. Ez van, ha engeded, hogy oxigénhez jusson az ellenfeled.

Ez a meccs könnyebb lehetett volna, mint gondoltam, totálisan a kezünkben tartottuk a mérkőzést a második félidőben, a labda csak arra várt, mikor kerül végre a hálóba. Csak magunkat hibáztathatjuk a kiesés miatt, simán nyernünk kellett volna, de hiányzott belőlünk az igazi gyilkos ösztön.

Kaptuk két elkerülhető gólt, azok után, hogy mindent megtudtunk a Ferencvárosról, amit kellett. 15 éve nem estünk ki ilyan korán, ezért vállalom a felelősséget. Vannak talán olyan játékosaink, akik szeretnének elmenni innen, akik nem elég elkötelezettek a klub iránt, őket nem tartóztatjuk. Ennél jobban kell játszania mindenkinek, helyre kell tenni a csapatot hozzáállásban és mentálisan is. Nem akarsz itt futballozni? Akkor elmehetsz! (Daily Mail)

Velük játszhat a Fradi a BL következő körében – itt a lista