I. félidő

Gyorsan gólt szerzett a forduló előtt 100 százalékos Fradi: Leandro ívelésébe Lanzafame kapott bele, így a labda Petrjakhoz került, aki baloldalról a rövid sarokba bombázott (1-0).

Petriak gólja a Paks ellen.

Alig telt el két perc, máris vezet a Ferencváros a Paks ellen, az ukrán Petriak precíz befejezésével. Azért Lanzafame talpalós gólpassza sem piskóta.A meccset itt nézheted élőben: http://bit.ly/2BkfECs

Közzétette: M4Sport – 2018. augusztus 18., szombat

Egy ideig nem volt komolyabb lehetőség, a Paks Fejes fejesével próbálkozott, de akkor lett volna igazán veszélyes a helyzet, ha Hahn a kapu közvetlen közelében még beleér a labdába. Az ellentámadásból pedig Petrjak lőtt remekül 14 méterről, de Nagy G. a bal kapufára tolta a labdát.

A szünet előtt még egy-egy nagyobb helyzet volt: Varga középre ívelése után Botka elé került a labda, aki keményen lőtt 13 méterről, de Nagy G. nagyot védett. A másik oldalon Kecskés indult meg, és tüzelt 23-ról, a labda alig ment a felső léc fölé. Amikor úgy tűnt, 1-0 marad a félidő, jött az egyenlítés: Bertus adott be kiválóan balról, Hahn érkezett középen, és közelről a kapuba fejelt (1-1). Hahn egyébként zsinórban negyedik Fradi elleni idegenbeli meccsén lőtt gólt.

Ferencváros-Paks 1-1

Az első félidő hosszabbításában a Paks Hahn János fejesével egyenlíteni tudott a Ferencváros ellen.1. félidő: Ferencváros-Paks 1-1Élő közvetítés: http://bit.ly/2BkfECs

Közzétette: M4Sport – 2018. augusztus 18., szombat

II. félidő

Hiába volt félidei szünet, a Fradit láthatóan megzavarta a kapott gól, nem nagyon tudott mit kezdeni a Pakssal. Az 54. percben pedig kis híján furcsa öngólt vétettek a hazaiak: Blazic tette haza a félpályáról a labdát “vakon”, de olyan erőset rúgott a labdába, hogy az kis híján a kapuban kötött ki. Dibusznak kellett figyelnie, és végül becsúszva mentenie.

A Fradi többet birtokolta a labdát, és voltak is kisebb helyzetei, de nagy ziccert nem tudott kidolgozni. A legnagyobb helyzete akkor volt, amikor nagy kavarodás végén Lanzafame lőtt, az egyik paksi védő sarkáról kapura pattant a labda, de Nagy hatalmasat védett. A paksiak Bartha távoli lövésével próbálkoztak, de kísérlete egy kevéssel fölé ment.

A 87. percben megnyerhették volna a meccset a vendégek: Haraszti vezethette rá a labdát Dibuszra, 16 méteres lövését azonban a felső léc hárította.

Ezzel maradt az 1-1, a Paks úgy kezdte a meccset, hogy több mint 800 napja nem kapott ki a Groupamában, remek sorozata pedig folytatódott.

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I

NB I, 5. forduló

FTC-Paks 1-1 (1-1)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Heister – Leandro (Sigér, 80.), Gorriaran, Spirovski (Bőle, 59.) – Varga, Petrjak (Finnbogason, 70.) – Lanzafame

Paks: Nagy G. – Kulcsár D., Fejes, Lenzsér, Szabó J. – Papp K., Kecskés T., Bertus, Haraszti (Kővári, 88.), Bartha (Vági, 92.) – Hahn (Simon András, 81.)

G.: Petrjak 3., ill. Hahn 45+2.