I. félidő:

Jó iramban kezdődött a forduló rangadója és a házigazda Kisvárda igazolta “jó hírét” az első bő negyedórában, hiszen több veszélyes helyzete volt, mint a bajnoknak. A 11. percben Camaj szépen fordult kapura és 18 méterről el is találta a ketrecet, de Dibusz szép vetődéssel tisztázott a bal saroknál. Öt perccel később Ötvös durrantott kevéssel a léc fölé.

De az első Fradi-helyzetre sem kellett sokat várni ezután: egy felívelés után Zachariassen pofozta a labdát kapura 6 méterről, de Dombó védeni tudott. A 27. percben pedig vezetést is szerzett a vendégcsapat. Wingo jobbról érkező labdája Cabraját találta meg a 16-os bal sarkánál, a bekk lőtt is, de lecsúszott a kísérlete, ám pont így volt jó Loncarnak, aki beletette a lábát a lövésbe és a labda a kapu bal oldalában kötött ki (0-1).

Szűk tíz perccel később egyenlített a Kisvárda, de mégsem. Leoni felívelt szabadrúgását Prenga fejelte középre az ötös jobb oldaláról, a labda pedig mindenkit meglepve a jobb sarokban kötött ki. A hazaiak ünnepeltek, azonban a VAR-szobában is megnézték az esetet és végül Farkas játékvezető les miatt annulálta a találatot.

II. félidő:

Bekezdett a házigazda a fordulás után, Camaj 15 másodperc után már lőtt is, 18 méteres löketét remekül védte Dibusz. Aki a folytatásban is munkában maradt, Melnyik távoli bombájánál és Camaj kapáslövésénél is bravúrra volt szüksége, Mesanovic éles szögből leadott lövésénél viszont már ő is verve volt, de a légiós lapos kísérlete ha kevéssel is, de elkerülte a jobb alsót.

Az 54. percben azonban jött a meccs fordulópontja: Leoni tartott rá csúnyán Wingo lábára, villant is a jogosnak tűnő sárga. De megint jött Farkas és a VAR, a játékvezető pedig a visszajátszás alapján úgy döntött, hogy kiállítja a brazil légióst.

A várdaiak tíz emberrel még kialakítottak egy lehetőséget (S. Mmaee mentett nagyot Camaj elől), de aztán öt perc alatt kétszer is kihasználta emberfórját az FTC. A 69. percben Vécsei passza után Zachariassen sarokkal szolgálta ki Uzunit, aki 15 méterről kilőtte a bal alsót (0-2). A 74. percben pedig Ryan Mmaee is sarokkal adta a gólpasszt az első NB I-es gólját szerző Marinnak, aki szép nyeséssel lőtte el a labdát a kimozduló Dombó fölött (0-3).

Eldőlt a meccs, az edzők még próbáltak frissíteni és még egy gól esett Kisvárdán. A 90. percben Uzuni remekül vette át Zubkov bepasszát, majd 6 méterről a kapuba vágta a labdát (0-4).

A megérdemelt győzelmet arató Ferencváros ezzel alaposan visszavágott ellenfelének a nyári hazai vereségért és a válogatott szünet előtt átvette a vezetést az OTP Bank Liga tabelláján. A piros lapig remekül helytálló, de hazai veretlenségét elveszítő Kisvárda a 3. helyen várja a folytatást.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Kisvárda – Ferencváros 0-4 (Loncar 27., Uzuni 69., 90., Marin 74.)

Piros lap: Leoni (Kisvárda, 56.)

Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni – Melnyik, Ötvös (Nagy M., 84.), Karabeljov (Simovic, 68.) – Navratil (Bumba, 77.), Mesanovic (Zlicic, 77.), Camaj (Asani, 68.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo (Botka, 78.), S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja (Civic, 63.) – Besic (Vécsei, 63.), Loncar, Marin (Zubkov, 78.), Zachariassen (Laidouni, 78.) – R. Mmaee, Uzuni

Később:

MOL Fehérvár – ZTE 3-0

A Kisvárda edzője a Fradi-meccsről: “Igazságtalan a 0-4, a piros lap döntött”; Stöger: “Kellett a szerencse és Dibusz is” – értékelések