I. félidő:

Az első 10 perc helyzet nélkül telt el, de már ekkor mezőnyfölényben futballozott a Vidi, miközben a vendégek nem sok veszélyt jelentettek a kapura – és ez a folytatásban is így maradt.

A 17. percben, az első kaput eltaláló kísérletből vezetést szerzett a MOL Fehérvár. Kodro tisztán lőhetett 22-23 méterről és bombája be is akadt a kapu jobb oldalába (1-0). Demjén csak hozzáérni tudott a labdához, védeni nem.

Nem sokkal később a ZTE a legközelebb járt a gólhoz az egész meccset tekintve, de Szendrei saját kapuját eltaláló fejesét bravúrral védte Kovács.

Ami az egyik oldalon kimaradt, a másik oldalon megint bement: a 37. percben, egy remek hazai kontra végén Dárdai tálalt Petrjak elé, aki belépett a 16-oson belülre, majd szépen kilőtte picit balról a bal alsót (2-0). Magabiztos előnnyel mehetett a szünetre a Vidi.

II. félidő:

Nem sok telt el a játékrészből, amikor nagyjából le is zárta a meccset a hazai csapat. Az 54. percben, egy eladott labda után kipasszolta a zalaiakat a Vidi, végül Nego adott be jobbról, Dárdai pedig szinte senkitől sem zavartatva, 11 méterről a hálóba stukkolt (3-0).

A folytatásban Kodro többször is növelhette volna csapata előnyét, de vagy pontatlan volt a támadó, vagy rossz megoldást választott. A csereként beállt Nikolicsnak sikerült kétszer is a kapuba találnia, de mindkétszer lesről tette azt a válogatott keretből kimaradt csatár.

A végén a ZTE-nek kétszer is pechje volt, előbb Meshack találta el a bal oldali kapufát, majd a kipattanó után Zimonyi is ugyanoda lőtt, így maradt a 3-0. A Vidi fellépett a 4. helyre és jó formában várhatja a Ferencváros elleni rangadót, ráadásul már csak 3 pontra a dobogó alsó fokától. A zsinórban második vereségét elszenvedő ZTE maradt a középmezőnyben.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

MOL Fehérvár – ZTE 3-0 (Kodro 17., Petrjak 37., Dárdai 54.)

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Rus, Stopira, Heister – Funsho (Fiola, 60.), Szendrei (Nikolics, 71.), Makarenko, Petrjak – Kodro (Zivzivadze, 88.), Dárdai (Jallow, 88.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis (Bobál, 65.), Bedi – Sankovic, Spoljaric (Meschack, 75.), Halilovic (Gergényi, 46.) – Skribek (Zimonyi, 46.), Koszta, Babati (Milovanovikj, 46.)

Korábban:

Kisvárda – Ferencváros 0-4