KISVÁRDA-FERENCVÁROS 0-4

Beszámoló itt! | Közvetítés percről percre itt!

Joao Janeiro (Kisvárda):Úgy gondolom, hogy ameddig tizenegy a tizenegy ellen játszott, taktikailag egy jó mérkőzést láthattunk. Utána kicsit felborult a pálya. Sajnos a mérkőzéseinknek a felét tíz emberrel kellett lejátszanunk legalább negyven percen keresztül. Ami most kifejezetten fájó, hogy a bal oldali védőnk, Leoni volt az, aki kiállt, így három pozíciót is meg kellett variálnom, hogy tudjuk folytatni a játékot. A Fradi mindezt könyörtelenül kihasználta, ők ezen a szinten élni tudnak az ekkora lehetőséggel. Még egyszer mondom, a balhátvédünk volt, aki kiállt és a négy gólból hármat a bal oldalról kaptunk.

Sajnálom, de a vitatott szituációkat nem szeretném kommentelni és értékelni. A Honvéd elleni meccs után már elmondtam, hogy nagyon tisztelem az újságírókat és ezeket a kérdéseket is abszolút megértem. Viszont ahogy akkor sem, így most sem szeretnék ezekről nyilatkozni. Visszanézhetik őket a tévében és véleménye mindenkinek lehet. Ahogy én tudom, a piros az jogos volt, a másik esetről pedig nem szeretnék semmit mondani.

Mindenképpen igazságtalannak érzem ezt a négygólos különbséget, a Ferencvárosnak négy helyzete volt és négy gólt rúgtak belőle. Nekünk hat-hét nagy lehetőségünk volt, és nem rúgtunk egyetlen gólt sem.

Nem azért mondom, mert én vagyok a hazai csapatnak az edzője, ezt mindenki láthatta a pályán. Ez a különbség, ezért a 4-0-ás vereségért ugyanúgy felelős vagyok és vállalom is a felelősséget.

De úgy gondolom, hogy ez nem ez volt a valós képe a mérkőzésnek. A piros lap nagyon megváltoztatta ennek a mérkőzésnek a képét.

Egyik oldalról könnyű lett volna visszaállni és tartani az eredményt, hogy esetleg elkerüljünk egy ilyen vereséget, de megpróbáltunk tíz emberrel is valami szép eredményt elérni hazai pályán a Ferencváros ellen. Ahogy a múlt héten sem voltunk a legjobb csapat a világon, miután rúgtunk öt gólt, úgy most sem vagyunk a legrosszabbak. A játékosoknak annyit mondtam, hogy fel a fejjel, dolgozunk tovább. A második félidőre amikor kijöttünk, az első öt percben három gólt is szerezhettünk volna. Nem szereztünk, jött a piros lap, úgyhogy sajnos most így alakult.

Nem érdemeltük ezt meg ezt a 0-4-et. De ahogy a múlt héten sem voltunk a legjobb csapat a világon, hiszen rúgtunk öt gólt. Úgy most se vagyunk a legrosszabbak. A játékosoknak annyit mondtam, hogy fejjel dolgozunk tovább. A második félidőben, amikor kijöttünk, akkor az első öt percben három gólt is szerezhettünk volna. Nem szereztünk, jött a piros lap, úgyhogy sajnos most így alakult.

Peter Stöger (FTC):A végeredmény elég egyértelmű lett, ám ez nem tükrözi hűen a mérkőzés képét. Főleg a második félidő elején volt a Kisvárdának két-három olyan megmozdulása, melyeknél kellettek Dibusz Dénes védései is ahhoz, hogy ilyen arányú győzelmet arathassunk. Örülök a győzelemnek, szerintem élvezték a fiúk a mai meccset – kezdte az osztrák tréner. – A játékosok a 2-0-s vezetésünk után felszabadultabban játszottak, jobban élvezték a játékot, viszont úgy gondolom, a technika önmagában nem elég ahhoz, hogy meccseket nyerjünk. Átbeszéltük a félidőben, hogy mi várható a folytatásban, tudtuk, hogy a hazaiak valószínűleg hosszú labdákkal próbálnak majd operálni, illetve megpróbálnak majd a tizenhatoson kívülről is lőni, ennek ellenére erre még nem álltunk készen a második félidő elején, olyankor a játékosoknak is szüksége van egy kis időre.

Ekkor a szerencse is kellett és természetesen Dibusz Dénes nagyon jó megmozdulásai is, hogy ne tudjon egyenlíteni az ellenfél.

Szerintem nem az a lényeg, hogy én magam mennyire vagyok megkönnyebbülve. Érthető, hogy vannak, akik azt kifogásolják, hogy otthon két mérkőzést is elveszítettük már a bajnokságban, de azt is látni kell, hogy idegenben győztünk például a Paks, a Fehérvár és a Kisvárda ellen is. A szezon elején az volt a célunk, hogy bejussunk valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe, ez sikerült is, ezt követően nagyon nehéz csoportba kerültünk az UEFA Európa Ligában, ahol BL-szintű csapatok az ellenfeleink. Négy meccs után 0 ponttal állunk az UEL-ben, ennek kapcsán beszélgethetünk arról, hogy ez jól van-e.

Elfogadom, hogy elégedetlenek a szurkolók, ám ha a pontszerzési átlagunkat nézzük az NB I-ben, a jelenlegi ütemben haladva 75-76 ponttal fogunk zárni, ami hasonló az elmúlt évek eredményeihez. Tudom, hogy egy olyan edző helyét vettem át, aki nagy sikereket ért el a klubbal, de a fejlődéshez idő kell, azért dolgozunk mindannyian, hogy lépésről lépésre fejlődjünk. Ez az idő vagy megadatik valakinek vagy nem.

(fradi.hu)


MOL FEHÉRVÁR FC-ZTE 3-0

Beszámoló itt! 

Szabics Imre (MOL Fehérvár):Megérdemelt győzelmet arattunk, meggyőző teljesítménnyel. Tökéletes hetet szerettünk volna produkálni, bő három hét alatt célunk volt legyőzni a Paksot és Zalaegerszeget is, illetve hétközben szerettünk volna továbbjutni a MOL Magyar Kupában. Sikerült is három győzelmet aratni, ehhez és a mai meccshez is gratulálok a csapatnak. Örülök, hogy a szurkolókat itthon ki tudtuk szolgálni, a fehérvári teljesítményünkre talán nem lehet panasz, hiszen a hazai tabellán első helyen vagyunk. Annak külön örülök, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni a mai mérkőzést. A Ferencváros elleni mérkőzéssel egyelőre nem foglalkozunk. A válogatottaknak sok sikert kívántam, a többi játékostól azt kértem, hogy élvezzék most ki ezt a két szabadnapot, amely során hazamegyek én is a családomhoz. A jövő héten jön egy kis fizikális felkészítés és egy edzőmérkőzés, majd utána következik a specifikus felkészülés a Ferencváros elleni bajnokira.

Waltner Róbert (ZTE):Minőségi játékot mutatott be a Vidi, persze ehhez meg is vannak a játékosaik. Mi sajnos nem mutattuk meg azt, amit tudunk, főleg a támadóharmadban nem ment ma, kishitűen játszottunk. A második játékrész azért jobb volt. Azt kértem a szünetben, hogy legyünk bátrabbak, több legyen a labdanélküli mozgás, volt is két nagy helyzetünk. Mióta a ZTE visszajutott az NB I-ben, még pontot sem szereztünk itt Fehérváron, ez a rossz sorozat ma sem tört meg. Nem vagyok elégedett, nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy terveztük. A válogatott szünetben dolgozunk tovább. Nem szabadott hátradőlnünk három győztes bajnoki után sem, most két vereség után is mennünk kell tovább előre. Ez egy ilyen bajnokság, az első négy helyezettet leszámítva vannak hullámvölgyek szinte minden csapatnál. Aki ezekből a hullámvölgyekből jól jön ki, az bent fog maradni, akik pedig bennragadnak ebben a negatív spirálban, azok kieshetnek a végén.

(Forrás és fotók: molfehervarfc.hu)