A DAC januárban 2023 nyaráig vette kölcsön a Ferencváros magyar U21-es válogatott szélsőjét, Szánthó Regőt és opciós jogot is szerzett a megvásárlására. A fiatal játékos az Új Szónak arról is nyilatkozott, miért döntött végül a klubváltás mellett.

Miután visszahívtak, szerettem volna minél többet játszani.

Volt egy bokasérülésem is, ami miatt ki kellett hagynom egy kicsit többet, de utána nem kaptam meg a szükséges játékperceket. Nehéz volt ezt feldolgozni, úgy döntöttünk, hogy egy újabb kölcsönadás segíthet.

(…)Sokat köszönhetek a Fradinak, hiszen ott mutatkoztam be például az élvonalban. Sokat számított, hogy ők meglátták bennem a lehetőséget még a másodosztályban és leigazoltak. Volt lehetőségem pályára lépni az Európa Liga csoportkörében, a BL-playoffban is, ami szintén adott pluszmotivációt – mondta az FTC kapcsán Szánthó.

Az utánpótlás-válogatott futballista vállalkozott arra is, hogy összehasonlítsa a magyar és a szlovák élvonalat.

Sokkal fizikálisabb a játék (a szlovák bajnokságban – a szerk.), keményebben mennek, darálnak a játékosok. Itt nehezebb szépen focizni, kombinálni, mint Magyarországon.

Jelenleg a fejlődésem szempontjából ezt jobbnak érzem, gyorsabban kell döntenem, hiszen azonnal odapiszkálnak az ellenfelek. Nekem is fel kell vennem ezt a keményebb stílust, agresszívabbnak kell lennem.

Szánthó ebben az idényben már három edzővel, Peter Stögerrel, Sztanyiszlav Csercseszovval és Joao Janeiróval is dolgozhatott.

Stöger nagyon csendes volt. Csercseszovról nehéz egy dolgot kiemelnem, jó edző és taktikailag is felkészült, jók az edzései. Nem annyira szigorú, mint ahogy azt róla híresztelték, játékospárti edző. Janeiro szenvedélyes a meccseken és az edzéseken is, mindig hallani a hangját és igyekszik felspannolni a játékosait – sorolta edzői jellemző tulajdonságait a szélső.

1285 nap után nem Belgiumé a világ legjobb válogatottja – Magyarország újra a TOP 40-ben