1285 nap után veszítette el első helyét Belgium a FIFA világranglistáján – a “Vörös Ördögök” zsinórban négyszer (2018, 2019, 2020, 2021) is az élen álltak évzáráskor.

Ennél hosszabb ideig csak Brazília (4699 nap) és Spanyolország (1959 nap) tudott az élen állni, az eddigi harmadik Németországot (1148 nap) lelökték a képzeletebeli dobogóról a belgák.

Az élmezőny:

Nowy ranking FIFA! Zmiana lidera, awans reprezentacji Polski - Sport

Az újondült világranglista-vezető tehát Brazília lett, megelőzve Franciaországot, Argentínát és Angliát is a TOP 5-ben. A britek mellett másik két Nemzetek Ligája-ellenfelünk is az élmezőny tagja: Olaszország a 6., Németország pedig a 12. helyen áll.

A márciusban egy meccset megnyerő, egyet pedig elveszítő magyar válogatott egy helyet javítva a 40. pozíciót foglalja el,

Majdnem véglegesek a vb-kalapok

Az aktuális ranglista ezúttal nagy jelentőséggel bír, hiszen ez alapján osztják be a katari világbajnokság csoportjainak pénteki sorsolásakor a kalapokat. A világranglista hét legjobb, vb-résztvevő csapata első kalapos lesz, a másodikba a következő legjobb nyolc kerül, a harmadikba a következő nyolc és így tovább.

Az interkontinentális pótselejtezők két győztese és a 13. kvalifikáló európai gárda (Skócia, Ukrajna vagy Wales) a negyedik kalapban kap helyet.