Ferencváros – DVTK 7-0 (Gorriarán 27., Varga 32.-büntetőből, 56., Szignyevics 42., 58., Lanzafame 84.-büntetőből, 87.)

I. félidő

Már a mérkőzés elején nagy fölényben kezdett a Fradi, a vendégek labdavesztése után a 2. percben Sigér senkitől sem zavartatva lőhetett 19 méterről, de célt tévesztett. Két perccel később Varga Roland szabadrúgása kevéssel kerülte el a bal felsőt, de az első negyed óra végén Gorriarián és Sigér is próbálkozott lövéssel, előbbi 1,5 méterrel mellé célzott, utóbbi kísérletét Bukrán könnyen védte. A vendégek ezt követően találtak magukra, az első lehetőségük Prosser nevéhez fűződött: a tizenhatos jobb sarkáról próbálkozott a DVTK-támadó, a blokkon azonban lelassult a labda, így nem okozott gondot Dibusznak.

A 22. percben kis híján vezetést szerzett a Diósgyőr: Prosser a jobb oldalról befelé húzott, majd középről, 18-ról visszalőtte a labdát a bal alsó felé, Dibusz hatalmas bravúrral hárított. Vendégelőny helyett aztán a hazaiak örülhettek, öt perccel később Petrjak bal oldalról érkező beadása után Szignyevics fejesét még blokkolták a védők, ám kisebb “flipperezés” után Gorriarán tizenegy méterről a jobb alsóba bombázott (1-0).

Gorriaran vezetőgólja

A DVTK eddig tartotta a nagy tempót diktáló Fradit.Gorriaran csapott le!Pörgős a meccs, már 3-0. Nézd itt: http://bit.ly/2tNefh6

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat

A félidőig még kétszer betalált a Fradi: előbb a Brkovics kezezéséért megítélt büntetőt váltotta gólra magabiztosan Varga Roland (2-0), majd a 42. percben Varga bal oldali beadása Karantól Szignyevics elé pattant, aki közelről a léc alá bombázott (3-0).

Varga tizenegyese

Varga Roland fejesét, Brkovic védte, apró bibi, hogy ő védő és nem kapus.A tizenegyest Varga bevágta, szertefoszlatva a DVTK reményeit a pontszerzésre. Azóta már öt van közte.

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat

FTC–DVTK 3-0

Szignyevics első gólja a meccsen a Fradinak már a haramadik volt a DVTK ellen.

Közzétette: M4Sport – 2019. március 2., szombat

A vendégek kontrái sem voltak veszélytelenek, elsősorban Prosser volt aktív, ám 3-0-val vonultak szünetre a felek.

II. félidő

Fordulás után is óriási fölényben játszott a Ferencváros, és jöttek is a gólok: az 55. percben Szignyevics indítása után Petrjak kapta a labdát a jobb oldalon, majd miután nem támadták meg, középre tekert, Varga Roland pedig a léc alá fejelte a játékszert (4-0). Kevéssel utána Lovrencsics adott jobbról középre, Szignyevics lövése Bukránról a lécre pörgött, a lepattanót azonban a kapuba tudta fejelni a fehérorosz futballista (5-0).

Cserélt a Diósgyőr, majd Mihajlovics révén ziccerbe is került, de Dibusz mentett, ahogy egy perccel utána Juhar lövésénél is. Az FTC azonban a gólokat rúgta, amely ekkor már emberelőnyben is volt, ugyanis a kilépő Petrjakot lerántó Karan azonnali piros lappal mehetett idő előtt zuhanyozni.

A 84. percben Petrjakot buktatta Bukrán, a megítélt tizenegyest Lanzafame magabiztosan lőtte a léc alá (6-0), a 86.-ban pedig Leandro ugratta ki Vargát a bal oldalon, utóbbi középre adott, Lanzafame pedig az üres kapuba passzolta a labdát (7-0). Így a Ferencváros nagy verést mért a borsodiakra, akik a múlt heti, újpesti 0-5 után ismét nagy fiaskóba szaladtak bele.

Exkluzív portréinterjú Szerhij Rebrovról:

“Ha nincs eredmény Európában, Rebrov elmehet” – exkluzív portréinterjú a Fradi edzőjéről

A tabella állása 23 forduló után:

Tabella: adatbank.mlsz.hu