Szombathelyi Haladás-Mosonmagyaróvári TE

A Haladásban kisebb-nagyobb sérülés miatt Gyurján, Saláta, Kolcák, Rui Pedro nem léphetett pályára, míg Ivanov a bolgár válogatottal készült az Európa-bajnoki selejtezőkre. Sérülése után viszont a kezdőben kapott helyet Jagodics, míg a korábban hasonló okok miatt hiányzó Priskin a kispadon kezdett. A nézőtéren foglalt helyet Bosnjak, aki vállműtétje után csütörtökön érkezett vissza Szerbiából Magyarországra, és immáron Szombathelyen folytatja rehabilitációját – kezdi beszámolóját a haladas.hu.

A negyedik percben Schimmer jobb oldali beadását Gaál a jobb kapufára fejelte, a kipattanó labdát Rabusic gyűjtötte be, és öt méterről, egy védő szorításában a bal sarokba lőtt (1-0). A szombathelyiek irányították a játékot, a vendégek masszívan védekeztek. Hiába volt azonban a nyomasztó hazai fölény, komoly helyzetet jóideig nem sikerült kialakítaniuk a zöld-fehéreknek. A hazaiak letámadták ellenfelüket, akik emiatt sok labdát el is adtak.  A 25. percben első helyzetét gólra váltotta az óvári együttes, egy kontra végén Eszlátyi találta a hálóba (1-1). Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, de továbbra is a Haladás támadott.

Szünet után az 51. percben Németh Márió labdaszerzése után Mészáros tíz méteres lövését védte Somogyi.  A vasiak irányították a játékot, de sok volt a rossz passz – hiába egykapuzott a hazai együttes. A 84. percben aztán Ofosu futotta le védőjét a bal szélen, beadását Funsho hat méterről a bal sarokba fejelte (2-1).

A tipikus edzőmérkőzésen a meccset végigtámadó Haladás megérdemelten nyert.

Horváth Ferenc: – Akadtak jó és kevésbé jó dolgaink, de mivel elég sokat edzettünk a héten, nagyjából ezt a teljesítményt vártam a fiúktól.

Felkészülési mérkőzés, Szombathely, 80 néző

Szombathelyi Haladás-Mosonmagyaróvári TE (NB II) 2-1 (Rabusic 4., Funsho 84. ill. Eszlátyi 25.)

Haladás: Rózsa – Schimmer (Habovda, 46.), Jagodics, Mohl, Tamás (Németh Milán, 60.) – Holdampf (Dausvili, 60.) – Mészáros (Funsho, 60.), Jancsó (Golodiuk, 60.), Németh Márió, Gaál (Ofosu, 60.) – Rabusic (Priskin, 46.)

Diósgyőri VTK-Vác

A mérkőzés egyetlen gólját a másodosztályú Vác szerezte, miután a 63. percben Gyürki passzát Zsolnai Richárd átvette a 16-os előterében, és amúgy Hasani-módra jobbról befelé tolt egyet rajta, majd ballal hatalmas gólt lőtt a léc alá – írta a dvtk.eu.

Fernando Fernández: – Sokat dolgoztunk a héten, és kiválóan illeszkedett a mai találkozó a heti munkába. Ma azok is megmutathatták tudásukat, akik a bajnokságban valamilyen okból kevesebb lehetőséget kaptak. Ez a találkozó is rámutatott arra, hogy hiába alakítunk ki sok helyzetet, ha azokat nem tudjuk értékesíteni, nem normális, ha egy ilyen meccset lőtt gól nélkül zárunk. Rengeteget kell még dolgoznunk, de meg lesz az eredménye. Sok sikert kívánok a váciaknak a bajnokságban!

Felkészülési mérkőzés, Miskolc, zárt kapuk mögött

DVTK-Vác (NB II) 0-1 (Zsolnai 63.)

DVTK 1. félidő: Rados – Ndzoumou, Brković, Tamás M.  –  Polgár, Szabó B., Mazalovic, Tajti M, Forgács – Bacsa, Vernes
DVTK 2. félidő: Rados – Polgár, Ndzoumou, Tamás M. –  Shestakov, Jónyer, Mazalović, Tajti M. (Márkvárt, 64.), Juhar – Prosser, Mihajlovic
Vác:  Halasi (Lőrincz, 46.) – Varjas L. (Búrány, 77.), Szekszárdi, Szabó N. (Lami, 77.), Földi (Hegedűs Cs., 77.) – Wieland (Pintér B., 46.), Tóth G. (D’Urso, 46.), Gyürki – Zsolnai, Murai (Tóth B.), Kákonyi (Sóron, 77.)

Újpest FC-Gyirmót FC Győr

A gyirmóti honlap beszámolója szerint az első nagy helyzet a másodosztályú csapat előtt adódott, ekkor Horváth Roland kapott jó labdát a jobbösszekötő helyénél, egy cselt követően 8 méterről ballal lőtt, de a bal alsó sarokra tartó labdát Pajovic bravúrral tolta szögletre. A 15. percben még közelebb kerültek a vendégek a gólhoz, Présinger bal oldali szabadrúgása után Horváth Roland a jobb oldalon érkező Herjeczki elé csúsztatott, aki 12 méterről jobbal a bal kapufára lőtt.

Az első gólt azonban az Újpest szerezte, hat perccel később Bojovic indította a jobb oldalon Beridzét, aki pontosan ívelt középre, az érkező Solomon pedig 10 méterről a kapu jobb oldalába fejelt. Az egyenlítésre csak három percet kellett várni, miután egy jobb oldali beívelést követően a hosszú saroknál érkező Sandal elé került a labda, aki kapásból, ballal 8 méterről a kapu bal oldalába lőtt.

Az első játékrészben további két kapufát jegyzett a Gyirmót, majd a második játékrész hajrájában végül összejött a győztes találat. A 82. percben Bojovics buktatta a 16-os és az alapvonal találkozásánál Strestíket, ami után a játékvezető büntetőt ítélt, ezt pedig Nagy Patrik a balra mozduló Gundel-Takács mellett jobbal a kapu jobb oldalába helyezte.

Hannich Péter, a Gyirmót sportigazgatója: – Azért is fontos volt mentálisan a mérkőzés számunkra, hogy az elmúlt hetek sikertelensége miatti letargiából kicsit magunkra találjunk. Természetesen ebben a sikerben Szepessy Laszlo munkája is benne van.

Felkészülési mérkőzés, Szusza Ferenc Stadion

Újpest FC-Gyirmót FC Győr 1-2 (Solomon 21., ill. Sandal 24., Nagy P. (82. – tizenegyesből)

Újpest: Pajovic (Banai 30. perc, Gundel-Takács 63.perc)- Litauszki, Solomon, (Filipoviv 71. perc), Diallo, Bojovic, Balázs, Rácz, (Zsótér szünetben) Nagy D. (Obinna szünetben) Kovács L. (Sankovic 71. perc), Burekovic, (Lukács szünetben), Beridze (Pauljevic 71.perc)

Gyirmót 1. félidő: Rengel – Krebsz, Villám, Szilvássi, Présinger, Varga, Lázár, Koltai, Herjeczki, Horváth R., Sandal. 2. félidő: Rengel – Krebsz (Csongrádi 84. perc), Lipták, Széles, Présinger – Nagy P. Kontár, Kamarás, Strestik, Heffler N. – Horváth R. (Szegi 80.perc)

MTK Budapest-SKF Szered (szlovák)

Az MTK hivatalos oldalának tudósítása szerint a fővárosi kék-fehérek kezdték jobban a találkozót, Kanta és Diallo révén két lövéssel is próbálkoztak, a 10. percben azonban mégis a vendégek szereztek vezetést egy szöglet utáni kavarodást követően. Az egyenlítés nem sokkal később már érkezett is, a 21. percben Mihajlovic tört be középre, Bognárnak passzolt, aki nagyot küzdve felpörgette a labdát, és a kapuba bombázott.

Még az első félidőben megszületett a mérkőzés harmadik és egyben utolsó találata is, a 38. percben Ivan futott el a szélen, Dybalának passzolt, aki centerezett, Kuzma pedig a kapuba pofozta a labdát. A szünetben érkezett az MTK-ba Balogh, Gengeliczki, Kulcsár, Kapronczai, Torghelle és Lencse is.

A második játékrész elejét is aktívabban kezdte Lucsánszky Tamás csapata, az első tizenöt percben Kulcsár kétszer is lövéssel veszélyeztetett, valamint Katona is kísérletezett. A 66. percben tizenegyeshez jutott a Szered, Horváth eszén azonban nem tudott túljárni az ellenfél, védett az MTK kapusa. A hajrában nagyot küzdött a budapesti csapat az egyenlítésért, ez azonban nem jött össze.

Nemzetközi Felkészülési mérkőzés, Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest-SKF Szered (szlovák) 1-2 (Bognár 21., ill Kuzma 10., 38.)

MTK: Horváth – Katona, Varju, Pintér, Nasiru – Vass P., Bognár, Vass Á., Kanta, Mohajlovic – Diallo.
Csere: Varga, Balogh, Gengeliczki, Torghelle, Lencse, Kulcsár, Törőcsik, Kapronczai

Puskás Akadémia-NK Osijek (horvát)

Ha valaki arra gondolt volna, hogy Radoki János afféle vészmegoldásként vetette be Jonathan Herist csatárként az MTK elleni bajnokin, alighanem tévedett: bekkünk horvát partnerklubunk ellen ismét a center posztján bizonyíthatott. A belga fiú tette is a dolgát becsülettel, az első tíz percben előbb egy lövéssel vétette észre magát (Marko Malenica védett), majd a leshatáron kiugorva veszélyeztetett, de a horvát kapus ismét résen volt – kezdte beszámolóját a felcsútiak hivatalos oldala.

Az eszékiek első helyzetét a tavaly ilyenkor még a mi színeinkben szereplő Ezekiel Henty dolgozta ki, ám a nigériai pazar indításával kilépő Gabrijel Boban Hegedüs Lajosba lőtte a ziccert. A 39. percben ismét a horvátok hetese került ajtó-ablak helyzetbe, ám kapusunk második párharcát is megnyerte ellene. Öt minutummal később azonban már ő is tehetetlennek bizonyult: Erik Janza lövése Benedik Mioc lábán kapott gellert, s a másik irányba mozduló hálóőr mellett a bal alsóba gurult.

A szünet után előttünk adódott az első lehetőség: a csereként beállt Gonzalo Vega emelt kapura szabadrúgásból, a szintén „új fiú”, Ivica Ivusic leszedte a próbálkozást, de kis híján belépett a labdával a gólvonal mögé. Az 59. percben Vega jobb oldali szögletére Krizan Richárd emelkedett jó ütemben, fejese nem sokkal a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Hét perccel később Vega ezúttal a bal oldalról ívelt be egy kornert, Urblík József bólintását a gólvonalról vágták ki az eszékiek.

Kisvártatva ismét nyolcasunk próbálkozott, ezúttal távoli lövéssel, ám Ivusic bravúrral védett. A 71. percben egy bal oldali beívelés után Marko Dugandzic csúszott el ziccerben, így nem nőtt az eszéki előny. Sőt, mi egyenlítettünk, mégpedig a hosszabbításban Tamás Nándor révén, aki éles szögből vette be a vendégek kapuját (1–1), ezzel egymás utáni második meccsén szerzett fontos gólt.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC–NK Osijek 0–1 (Mioc -öngól, 44.)

PAFC: Hegedüs L. (Danilovics, 46.) – Osváth, Hegedűs J. (Krizan, 46.), Spandler (Poór, 46.), Nagy Zs. (Trajkovski, 46.)– Tamás N., Mioc (Szakály P., 46.), Urblík (Sipos Z., 69.), Sós B. (Taylor, 46.) – Heris (Arabuli, 46.), Radó A. (Vega, 46.)

Osijek: Malenica (Ivusic, 46.) – Sorsa, Skoric, Guti (Barisic, 80.), Janza (Radeljic, 80.) – Henty (Dugancic, 63.), Kamenar (Pusic, 69.), Pilj, Ljopa (Zaper, 69.) – Boban (Grgic, 75.), Ejupi

Budapest Honvéd FC–SV Mattersburg (osztrák)

A kispesti honlap beszámolója szerint már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Honvéd: N’Gog lövését védte Casali kapus, a kipattanó labda Tischlerhez került, aki 18 méterről az üresen maradt kapuba ívelt. A második gól a 24. percben érkezett, amikor is Kamber passzolt a térfél közepén helyezkedő Ben-Hatirához, aki átvette a labdát, majd a védők között kilépő Tischler továbbított, a támadó pedig a kifutó kapus felett 11 méterről a hálóba emelt.

A második félidőben leadta azonban megrázta magát az osztrák csapat és fordítani tudott. Az 56. percben Mezghrani szabálytalankodása után Pusic volt büntetőből eredményes, majd négy perccel később máris egyenlített a Mattersburg, ekkor Grgic ugrott ki a leshatáron, beadását pedig a második hullámban érkező Kuen lőtte a bal felső sarokba.

A 68. percben kialakult a végeredmény: jobb oldali Mattersburg-szöglet után Rath csúsztatott hat méterről a kispestiek kapujába. Ezt követően Kálnoki-Kis és Májer előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de nem jött össze az egyenlítés.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Lipót, zárt kapuk mögött

Budapest Honvéd FC–SV Mattersburg (osztrák) 2-3 (Tischler 3., 24., ill. Pusic 56. – tizenegyesből, Kuen 60., Rath 68.)

Honvéd: Gróf (Horváth A., a szünetben) – Lovric, Kamber (Fousseni, a szünetben), Kálnoki-Kis – Mezghrani, Nagy G. (Zvara, a szünetben), Heffler, Ben-Hatira (Irimiás, a szünetben), Kukoc – Tischler, N’Gog (Májer, a szünetben)

Mattersburg: Casali – Ortiz, Erhradt, Grgic, Renner (Wohlmuth, 79.), Rath (Kartky, 79.), Salomon, Ertlthaler, Sanchez, Prosenik (Pusic, a szünetben), Kuen

Mezőkövesd – Kazincbarcika 2-1 (Drazsics, Vajda, ill. Mikló)