A ciprusi 24sports beszámolója szerint a helyi élvonalban 9. helyen telelő AEL Limasszol kapusposzton szeretné megerősíteni keretét az idei téli átigazolási időszakban. Négy és fél év után, szerződése lejártával minden bizonnyal távozik a zöld-foki-szigeteki válogatott Josimar Vozinha, így a vezetőségnek új hálóőr után kell néznie.

A ciprusi portál úgy tudja, hogy a DVSC kapusa, Gróf Dávid is szerepel a hatszoros ciprusi bajnok kívánságlistáján. A 32 éves játékost esélyesnek tartják a kapusposztra, ám az AEL szakmai stábja több kiszemeltet is szemügyre vesz majd – valamint a csapat edzője is megtette a maga javaslatait -, mielőtt a végső döntést meghozzák az ügyben. Az izlandi válogatott Ögmundur Kristinsson neve is felmerült, azonban az Olympiakosz nem hajlandó kölcsönadni az egyik legjobbját.

Gróf pályafutása során megfordult Skóciában, Angliában és Németországban is, 2016-ban tért haza. 2017-ben a Honvéddal, 2020-ban az FTC-vel lett bajnok, emellett többször meghívást kapott a magyar válogatott keretébe is. Tavaly júliustól a DVSC-t erősíti, a szezonban Kosicky kiválása után ő kapta meg a lehetőséget és 10 bajnokin lépett pályára a hajdúságiak színeiben.

Korábban Vlaszák Géza – aki napjainkban a ZTE FC-nél kapusedzőként tevékenykedik – 2006 és 2008 között az AEL Limasszol légiósa volt.

Novothny komoly kérője: A 13-szoros bajnokcsapat szerződtetné – sajtóhír