Remek hangulatban, több mint 10 ezer szurkoló előtt kezdődött meg a Debrecen-Fradi mérkőzés. Az első nagy helyzet a hazaiaké volt: Varga Kevin óriási erejű, 20 méteres lövését kiütötte Dibusz, a kipattanót a jó helyzetben lévő Tabakovic lőtte elhamarkodottan mellé. Ezután azonban egyértelműen átvette az irányítást a Fradi, amely kis szerencsével vezetést is szerzett: Nagy D. 10 méteres lövése lepattant, éppen Varga R. elé, aki okosan pöckölt közelről, Nagy S. mellett a kapuba (1-0).

Paintsil növelhette volna az előnyt, Spirovski remek indítása után a kapus mellett is eltolta a labdát, majd a kapu felé lőtt kiszorított szögből, de Kinyik a gólvonalról mentett. Ezután Herczeg Andrást reklamálás miatt elküldte a kispadtól Iványi, a Loki pedig a semmiből egyenlített: Könyves vezette egy ideig a labdát, majd hatalmas gólt bombázott Dibusz kapujába. A labda a bal kapufát, a felső lécet és a jobb kapufát is érintette, mielőtt a bal sarokban kötött volna ki (1-1).

A Loki-támadó bejelentkezett a Puskás-díjra a Fradinak lőtt, 3 kapufás bombájával – videó

A második félidőben Böde is aktívabbá vált: előbb Varga szöglete után fejelt nem sokkal mellé, majd Leandro beadását követően a baloldali kapufára csúsztatott. Ezután pedig Tőzsér borította őt fel a 16-oson belül becsúszva, de Iványi nem ítélt 11-est.

A Loki részéről Könyves jelentett újabb veszélyt, 10 méteres lövését azonban védte Dibusz. A hajrában mindkét csapat támadt a győzelemért, de egyikük sem tudott gólt szerezni. Így a Fradi nem tudta kihasználni a Videoton mezőkövesdi botlását, a két együttes továbbra is ugyanannyi ponttal áll. Akárcsak a Loki és az Újpest a 3. és 4. helyen.

DVSC-FTC 1-1 (Könyves 38., ill. Varga R. 9.)

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I