Balmazújváros-Diósgyőr 2-1 (Rudolf 88., 90. – mindkettőt 11-esből, ill. Óvári 46.)

Egy-egy nagyobb helyzet volt a Balmazújváros-Diósgyőr mérkőzés első félidejében. A hazaiak Arabuli jó passza után Rudolf révén szerezhettek volna vezetést, ha a csatártól nagy helyzetben nem pattan el messzire a labda. A vendégek pedig a hajrában veszélyeztettek: Ugrai szabadrúgását Busaihoz csúsztatták, aki üresen maradt, 8 méterről azonban fölé bombázott. Az első játékrészben inkább a balmazi játékosok voltak dicsérhetőek: Uzoma több alkalommal is jól lépett fel a baloldalon, Maisuradze sok labdát szerzett, míg Arabulit nem nagyon tudta tartani Tamás.

A második játékrész elején azonnal gólt szerzett a Diósgyőr: Ugrai passzolt ügyesen Ioannidishez, aki remekül vette át a labdát, majd a kapu előtt centerezett, érkezett Óvári, és közelről a kapuba kotort (0-1).

A Balmaz próbálkozott az egyenlítéssel, elsősorban Vajda szabadrúgásai után alakított ki helyzeteket. Vajda volt a legközelebb az egyenlítéshez is: 20 méteres bombája azonban a felső lécen csattant.

Amikor már úgy tűnt, a Diósgyőr megnyeri a meccset, a Balmaz két perc alatt fordított. Előbb Szarka kezezett a 16-oson belül, Rudolf a jobb sarokba lőtte a büntetőt, majd Kocsisnál látott szabálytalanságot Andó-Szabó, Rudolf pedig ezúttal a másik sarokba lőtte a 11-est (2-1). Horváth Ferencék így rendkívül fontos három pontot szereztek (2-1).

Mezőkövesd-Videoton 0-0

Legutóbbi, 4-0-s győzelme után egyértelműen győzelmi szándékkal látogatott a bajnoki címre törő Videoton a Mezőkövesd otthonába. A fehérváriak esélyeshez méltóan próbáltak is kezdeményezni, de nem volt átütőerő a játékukban, és nem is jutottak el helyzetekig. A találkozón a lehetőségek helyett a sárga lapok domináltak, amiket bő kézzel osztogatott Kassai Viktor, egy ízben még egy melegítő cserejátékosnak is felmutatta. Cseri lövése, valamint egy-egy mezőkövesdi kontra jelentett eseményeket még az első játékrészben.

Fordulás után sem változott a játék képe, Marko Nikolic együttese nem tudta ráerőltetni akaratát az ellenfélre, míg a borsodiakra nem is helyezett nyomást a Vidi. Ha pontosabbak, kontratámadásból akár be is találhattak volna a hazaiak, illetve Drazic távoli lövése sem sokkal szállt fölé, miközben a túloldalon mindössze Anel Hadzic jobb alsó mellé szálló lövését jegyezhettük fel. A vége 0-0, a Videoton gyakorlatilag helyzetig sem jutott, és aggódva várhatja a Ferencváros esti, debreceni vendégjátékát.

Újpest-Vasas 4-2 (Obinna 25., Pauljevic 56., Novothny 52., 75. – a másodikat 11-esből, ill. James 33., Egerszegi 54.)

Különösebb gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, amit jól példáz, hogy összesen csak három kapuralövés volt az első félidőben. Igaz, a találkozó első találatát a hazaiak szerezték a 26. percben, Obinna egy pazar cselsorozat után volt eredményes. A folytatásban a vendégek több-kevesebbszer próbálkoztak az egyenlítéssel. Végül a 33. percben egy jobboldali szabadrúgás után Benes tálalt pontosan középre, majd James kapásból 7 méterről a kapuba talált, így a szünetre 1-1-el mentek pihenni a felek.

A második játékrészben egészen más arcát mutatta mindkét csapat, hiszen előbb az 54. percben Novothny találatával 2-1-re módosult az állás, és ezzel az újpesti támadó megszakította hárommeccses góltalansági sorozatát. Egy perccel később Egerszegi bombájával egyenlítettek a vendégek, majd három perc múlva Pauljevic találatával már 3-2 állt az eredményjelzőn. A hajrában Vaskó szabálytalankodott Novothnyval szemben a tizenhatoson belül, majd a megítélt büntetőt a sértett értékesítette, kialakítva a 4-2-es újpesti győzelmet.

Paks-Haladás 1-2 (Simon A. 71., ill. Hahn 10. – öngól, Grumic 70.)

Gyakorlatilag helyzet nélkül szerzett vezetést a Haladás Pakson: a 10. percben egy pontrúgás után Hahn szerencsétlenül ért a labdába, így öngóllal került előnybe a vendégcsapat. A folytatásban inkább a mezőnyben csatáztak a csapatok, a Paks próbált irányítani, a Haladás azonban jó zárt. Egy kontra végén Rácznak volt egy helyzete, de Verpecz a helyén volt, így 0-1-el zárult az első félidő.

Fordulás után mindkét oldalon volt egy-egy veszélyes kísérlet: Lenzsér a paksiaknál, Rácz a Haladás részéről próbálkozott, de mindkettő elkerülte a kaput.

20 perccel a vége előtt aztán eldőlni látszott a meccs: a csereként beállt Grumics egy kényszerítő után helyezett a hosszú sarokba (0-2).

A Paks azonban visszajött a meccsbe, ott két csere hozta össze a gólt: Kecskés beadását Simon András értékesítette fejjel (1-2). A Haladás a folytatásban már csak az eredmény tartására törekedett, a hazaiakban pedig ezúttal nem volt meg a kellő átütőerő, így a Haladás zsinórban másodszor nyert idegenben.

Puskás Akadémia-Honvéd 1-1 (Hegedűs 34., ill. Danilo 86.)

Egy veszélyes Knezevic átlövéssel indult a PAFC-Honvéd meccs, ami azonban mellé ment. A Honvéd is távoli lövésekkel próbált veszélyeztetni, de azok pontatlanok voltak. A 22. percben Perosevic bólintott 10 méterről, a lécről jött ki a labda.

Bő félóra elteltével aztán előnybe kerültek a hazaiak: egy kimaradt helyzet után szöglettel jöhetett a Puskás Akadémia, Hegedűs pedig a hálóba fejelt (1-0).

A túloldalon Eppelnek volt egy lövési kísérlete, de fölé ment a labda, így hazai előnnyel fordultak a csapatok.

A Honvéd gyorsan egyenlíthetett volna fordulás után, ám Banó-Szabó 12 méteres lövését fogta a hazai kapus. A félidő közepére állandósult a kispestiek fölénye – de eredmény nélkül. Az utolsó negyedóra hazai helyzetekkel indult: Perosevic beadása után Diallo fejelhetett közelről, de gyengén tette, majd Osváth löketét fogta Gróf.

A hajrá azonban a Honvédé volt: a 86. percben Kukoc beadása után Danilo két védő közül bólintott a hálóba (1-1), így döntetlennel zárult a meccs.

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I