Mint arról beszámoltunk, mindhárom, a feljutásért harcoló csapat nyert vasárnap, az NB II utolsó fordulójában, de közülük csak a DVSC és a Gyirmót örülhetett igazán, a Vasas az ETO legyőzése ellenére lemaradt az élvonalról.

Így értékelték az edzők a találkozókat az M4 Sportnak:

Toldi Gábor (a DVSC másodedzője):A legeslegfontosabb, hogy sikerült ezt behúznunk, még hogy ha nehezen is. Hazai pályán négy gólt rúgtunk és megérdemelten győztünk. Ezért is volt nehéz ez az év ilyen szempontból, hiszen vissza-visszatértek ezek a szituációk. Remek első félidőt produkáltunk, azt hittem, hogy 3-0-ás vezetésünk birtokában nyugodtan futballozhatunk, de nem így alakult. Sajnos kaptunk egy gólt mindjárt az első félidő végén, majd a másodikban rosszul kezdtünk, de  tíz perc után azt gondolom, hogy helyreállt a rend. De végül hál’ Istennek minden jól alakult, úgyhogy bajnokok vagyunk, ez a legfontosabb.

Csertői Aurél (Gyirmót):

Először azt hittem, hogy nincsenek csodák, de úgy néz ki, hogy mégis vannak.

Nagyon örülök, megérdemelte a csapat. Extra teljesítményt nyújtottunk ezen a tavaszon, nem is tudok olyan szavakat használni, magasztos eszmékről beszélni. Azt gondolom, hogy le a kalappal mindenki előtt, és köszönöm mindenkinek, aki segítette a munkánkat. Az egyik alapja egy jó csapatnak, hogy mentálisan ott kell lenni. Nem inogtunk meg, pedig voltak rossz periódusaink. Bizonyos helyzetekben is fel tudtunk állni, nagyon erős volt ebben a szezonban a csapat és ennek meg is lett az eredménye. Extra, hogy csak 78 ponttal tudunk fölkerülni, de hát nagyon erős volt a két rivális, nagyon jó csapatok. A bravúr kategóriájába tenném ezt a szezont. Így utólag minden jól alakult ma, de azért az ellenfélnek is voltak lehetőségei. Azt gondolom, hogy jól jöttek a gólok időben. Azt nem mondanám, hogy sima meccs volt, pedig annak tűnhet a 4-0 alapján, de az ellenfél is sokat tett a pályán. Számomra egy óriási sikert jelent, hogy az NB I-be jutottunk.

Schindler Szabolcs (Vasas):Nagyon szomorú vagyok és csalódott. Hogy hol rontottuk el?

Ha az egész évet nézem, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy 81 pontot szereztem a csapataimmal. Ezzel én lennék az első, sajnos rossz volt ez a leosztás, hiszen a Vasassal kevesebbet gyűjtöttem…

Nüánszokon múlt, lélektanilag volt egy-két olyan mérkőzés, amin nem bírta a nyomást a csapat, és mondhatom a Nyíregyházát is, ahol nagy volt a tét, a mai mérkőzés teljesen más volt. Ma szerintem a becsületünkért játszottunk, a csapat megmutatta azt, hogy mit tud, ennyi volt benne sajnos. Az NB II-ben teljesen más futball van. Ez itt a párharcokról szól, a küzdelemről. El kell, hogy mondjam, hogy Csertői Aurél, aki felkerült Gyirmóttal, már két éve dolgozik ott. Én szeptemberben érkeztem, amikor átvettem a csapatot, akkor az sajnos mélyponton voltak, utána viszont rengeteg győzelmet arattunk, de sajnos ez is kevés volt, igaz, hogy a végén – mondom még egyszer -, nüánszokon múlt. Az, hogy valaki a nyomást ki bírja, az nem attól függ, hogy valaki NB I-es játékos, teljesen más karakterjegyek kellenek ide. Mindenki ellen domináltunk, de ez kevés volt. Nem éreztem, hogy elkényelmesedett a csapat, az edzéseken nem is hagyom a játékosokat, hogy kényelmesek legyenek. Tudtam, hogy kevésen fog múlni és hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. A Debrecen is vesztett pontokat – méghozzá elég sokat – tavasszal, nekünk is volt két kisebb hullámvölgyünk. A Gyirmótnál úgy néz ki, hogy nem volt hullámvölgy, és szinte az összes mérkőzést megnyerte. Ezen múlik. Nagyon sok pontot szereztem a csapattal, amelyet a nyolcadik fordulóban vettem át. Mondom, még egyszer, 81 pontot szereztem az idei szezonban. Szerintem én szereztem a bajnokságban a legtöbb pontot, de ez kevés lett.

A vezetők eldöntik, hogy mi lesz a csapattal és mi lesz velem. Biztosan lesznek változások a keretben. De nem szeretnék elébe menni, a vezetők eldöntik ezt.

Merkantil Bank NB II, 38. forduló:

DVSC – Haladás 4-2 (Baráth 13., 58., Dzsudzsák 39. – 11-esből, Varga J. 41., ill. Kinyik 44. – öngól, Tóth D. 46.)

Gyirmót – Békéscsaba 4-0 (Karacs 6., Hajdú Á. 40., Lencse 44., 56.)

Vasas – ETO FC Győr 3-0 (Szatmári 26., Otigba 67., Radó 92.)

A három meccs közvetítése percről percre itt! 

Korábban:

NB II: 2 gól és 2 piros a “kis Fradi” pécsi idényzáróján – videó, eredmények

Az NB II végeredménye: