Vasas – Ferencváros 2-2

Michael Oenning (Vasas): Néhány ősz hajszállal gazdagabb lettem a mai meccsen, mondtam is a játékosoknak, hogy ami a mai találkozón történt, azt az unokáiknak is mesélni fogják. Nagy árat fizettünk, Saglikot elveszítettük, de örülök, mert mi voltunk az a csapat, amelyik nyerni akart. Büszke vagyok a csapatomra, az egységgel hegyeket tudunk megmozgatni. Ferenczi Pista sztorija egy végtelen történet, egyelőre természetesen nem fogjuk nyugdíjazni.

Thomas Doll (Ferencváros): Van egy olyan érzésem, hogy idén mi nem lehetünk bajnokok… Hihetetlen ami történik, 8 vagy 9 tizenegyest ítéltek már ellenünk. Nem tudom, miért küldtek el a kispadról, azonnal visszaültem a helyemre, nem sértettem meg senkit, nem is gesztikuláltam. De persze ‘minden ítélet a helyén volt, a lapok és a büntetők is, ne bántsák Kassait’…

 

 

Mezőkövesd – Videoton 2-1

Pintér Attila (Mezőkövesd): Nem szeretnék a költségvetéssel foglalkozni, a legjobb kerettel a Fradi és a Videoton rendelkezik. Nagyon jó meccs volt, rengeteg helyzettel. Szeretném megköszönni ez az önfeledt játékot a csapatnak. Maximálisan végrehajtották, amit kértem a játékosoktól. Megbeszéltük Grgiccsel is, hogy a második félidőre jön be, ő adta a győztes gólpasszt, ez hab a tortán. Világsztár van az ellenfélben, így eshetett meg, hogy rá tudtak gyorsítani a meccsre. Amit eddig tett a csapat, az előtt kalapot kell emelni. A célok nem változnak, ha ettől eltérsz, akkor a kitűzött célt sem éred el. Nagyon jó embereket igazoltunk, nem csalják a labdarúgást, nem csak a pénzt akarják felvenni, küzdenek a klubért. (m4sport.hu)

Henning Berg (Videoton): Ilyennek nem kellene megtörténnie, ilyen góloknak, az első is nagyon könnyű találat volt. Nem vagyok elégedett. Az első félidőben 3 vagy 4 gólt is szerezhettünk volna, a második játékrészben is megvoltak a lehetőségeink, de  nem játszottunk olyan jól.  Az első félidőben jól kontrolláltuk a mecset. Meg kell néznünk, mit kell tennünk a folyttásban (m4sport.hu)

MTK – Debrecen 1-1

Teodoru Vaszilisz (MTK):  Sok problémával küzdöttünk a héten, hiszen Vukmir és Torghelle is eltiltott, így alkalmi hátvédsorral kellett kiállnunk. Az első félidőben nem voltam elégedett a támadójátékkal, ezért is változtattam a második játékrészre. 1-0-nál nem rúgtuk be a helyzeteinket és nem döntöttük el a mérkőzést, ami megbosszulta magát a hajrában. (mtkbudapest.hu)

Leonel Pontes:  Hittem a csapatomban és az utolsó 10-15 percben volt két-három lehetőségünk a gólszerzésre, ezért végső soron megérdemeltük a döntetlent. Meccsről-meccsre fejlődik a csapat, jobban tudjuk megtartani és visszaszerezni a labdát, ráadásul több helyzetet tudunk kidolgozni. (mtkbudapest.hu)

Diósgyőr – Haladás 2-1

Horváth Ferenc (Diósgyőr):  Jó mérkőzést játszottunk, még ha az első 20 percünk nem volt annyira jó. A kapott gól után orosz rulettet játszottunk, mert nagy erőket mozgósítottunk a fordítás érdekében, ami rendkívül kedvezett az igen-igen jól kontrázó Haladásnak.  A cserék is kockázatosak voltak, beállítottam azt a Bognárt, aki az elmúlt három hétben egyet edzett, és a slusszpoén Ugrai, aki nyolc hónap alatt edzett egy teljes hetet. De éreztem, hogy benne van egy ilyen villanás, azért kellett eddig várni, hogy legalább ennyit végig tudjon játszani. A csapat nagyon sok erőt mozgósított, kitett magáért, köszönöm, hogy ilyen futballt játszottak. (dvtk.eu)

Mészöly Géza:  Lélektani előnybe kerültünk az első félidőben a gólunk után, majd ezt követően is jöttek a lehetőségek. Elsősorban Iszlai lövése utáni kapufára gondolok, ami nagyon kellett volna ahhoz, hogy a nehéz helyzetben lévő Diósgyőrt még mélyebbre taszítsuk. Már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót a javunkra. A második játékrészben kiegyenlített a feljavuló DVTK. A végén csak magunknak köszönhetjük, hogy még az egy pontot is elveszítettük, mindamellett, hogy a DVTK sokat tett a sikerért különösen a hajrában. Még vezetésünknél sok helyzetet, kontrát dolgoztunk ki. A DVTK-nak kellett a három pont, ezért kitámadtak, és a fellazuló védelemmel szemben meg is csináltuk, amit kellett, de nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. És ahogy az lenni szokott, a futball büntetett, a hosszabbításban veszítettünk. (dvtk.eu)

Gyirmót – Újpest 1-2

Urbányi István (Gyirmót): Nagyjából ilyen mérkőzésre számítottunk, tudtuk hogy nem lesz könnyű, de érzem azt is, hogy nem becssülnek le minket az ellenfelek. Egy ilyen találkozón, ahol minden momentumnak jelentősége van, több pontosságot vártam volna a játékosoktól. Ez az a mérkőzés volt, amit vezetés után sem tudtunk megnyerni, bár amilyen gólokat kaptunk idén, azokból egy csemegekosarat is össze lehetne állítani. Kétségtelen, hogy az Újpestnek voltak lehetőségei, de mindenki megtette a magáét, még több kell, és a rossz széria meg fog változni. (gyirmotfc.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk az idén, ehhez az is kellett, hogy a gyirmótiak rendkívül szervezetten játszottak ma ellenünk. Az első félidőben nem találtuk az ellenszert a hazaiak védekezésére, majd a második játékrészben sikerült ritmust váltanunk és veszélyesebbé válnunk. Ezúttal a végén mellénk állt a szerencse, ugyanakkor összességében is jobbak voltunk ma, így megérdemeltük ezt a győzelmet. (ujpestfc.hu)

Paks – Honvéd 1-1

Csertői Aurél (Paks): Sikerült megszereznünk a vezetést, mellette pedig rengeteg lehetőségünk adódott kontrázásból, de azokat sajnos nem tudtuk kihasználni. A támadásainkat pontatlanul fejeztük be, ezeknél a jövőben sokkal jobban kell koncentrálni. Nem egy gyenge csapat ellen játszottunk, a Honvéd egy igen jó, masszív csapat. Mi pedig, sajnos nem tudunk nullára lehozni egy meccset. Ezen is változtatnunk kellene. Azt nem mondom, hogy a döntetlenek nem érnek semmit, de ahhoz, hogy a kieső zónától távolabb tudjunk kerülni, hogy zárkózni tudjunk a többiekhez, győzelmekre van szükség. Három meccs van még hátra a téli szünetig, ebből kettő itthon, de mindhárom nagyon nehéz lesz. A következő, a DVTK elleni egy “hatpontos” lesz. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk ellenük, pontosabb, és jobb játékra lesz szükség. (paksifc.hu)