FTC-Vasas 1-2

Thomas Doll (FTC):Természetesen nehéz egy ilyen mérkőzést követően pozitív dolgokról beszélni. A csapat első félidei teljesítményére nem tehetünk szemrehányást. Nagy nyomás alá tettük az ellenfelünket, jól játszottunk, vezettünk is. Felfoghatatlan, hogy a kapott gólokra mennyire passzívan reagáltunk, mi is hozzásegítettük az ellenfelet a győzelméhez. Ez tökéletesen leírja a jelenlegi helyzetünket. Sok minőséget veszítettünk a nyáron, nem hiszem, hogy mentális probléma lenne a csapatnál. Némelyik játékosban nincs több mint amennyit nyújt, így ez egyértelműen minőségi probléma. Ez pedig fáj, mert az elmúlt három évben nagyszerű dolgokat építettünk fel. Gyakorlatilag megkaptuk a büntetésünket némelyik sikertelen transzferért. Most van még hátra pár mérkőzés, ez lesz az igazi erőmérő. Kiderül, hogy helyt tudunk-e állni. A klub a nyári szünet alatt meg fogja nézni, hogyan építse tovább a csapatot, ki az, akire lehet számítani, és ki az, akire neml (fradi.hu).

Michael Oenning (Vasas): – Az első félidőben idegesen játszottunk, a másodikban sokkal felszabadultabban, és a gólok is megnyugtattak minket. Ez a három pont megnyugtató, de van még mit tanulni, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk.

Videoton-Mezőkövesd 1-1

Henning Berg (Videoton): – Ez egy olyan meccs volt, amelyet meg kellett volna nyernünk. Gólra kellett volna váltanunk a lehetőségeket. Arra számítottunk, hogy több helyzetünk lesz, mint a Kövesdnek, ez így is lett, de a győzelem nem sikerült. Csalódás a mai eredmény. A győzelemhez több kell annál, mint amit ma mutattunk. Sok pontrúgásunk volt az ellenfél térfelén, de ezekből nem voltunk eredményesek, ezzel elégedetlen vagyok. Vagy a beadás nem volt pontos, vagy a befejezés. Az első félidőben a jobboldali támadójáték sem úgy működött, ahogyan kellett volna, a másodikban ez javult. Asmir Suljic jól játszott, meg tudta verni egy az egyben az ellenfelét. Marko Scsepovicson talán érződött, hogy a héten mindhárom meccset végigjátszotta, normál esetben úgy érzem, belőtte volna az egyik helyzetét. De ő is keményen dolgozott, mindent megtett, amit tudott. Csapatként kellett volna még több nagy helyzetet kialakítani.

Szivics Tomiszlav (Mezőkövesd): – Azt gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot, amit elterveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítanunk. Kulcsmomentum volt a mai találkozón, hogy sikerült hamar kiegyenlítenünk a bekapott gól után. Szervezettek voltunk, vártunk a kontrákra, úgy gondolom, hogy ezekben jók voltunk. A meccs végén nekünk volt egy nagyobb ziccerünk, Strestik esetére gondolok, de kicsit a háta mögé jött a labda, na és persze kíváncsi vagyok majd arra is, hogy az utolsó pillanatban mi történt a tizenhatoson belül. Biztosan nagy lökést ad a csapatnak, hogy sikerült pontot szereznünk a Vidi otthonában. A főnix madár jut magunkról eszembe. De amúgy a múltkor, szerdán is mondtam a sajtónak, hogy sok minden ellen nem tudok küzdeni, de állandóan jönnek az ellenségek – viszont ti sem tudtok tisztelni senkit. Évek óta harcolok kiscsapatoknál nagyok ellen, és mindig lehúztok mindent. Most is az volt, hogy pocsék forma, ilyen forma, olyan forma. Ez egy nagyon nehéz munka. Azt senki nem mondta, hogy hat sérültje volt egy kis Mezőkövesdnek. A Vidinél hiányzik egy Danko Lazovics, és megérzik. Ez tény. Mi a baj? Nem szabad becsületesen dolgozni? (vidi.hu)

Haladás-Diósgyőr 2-0

Mészöly Géza (Haladás): – Rettentően büszke vagyok a csapatra, mert taktikailag fegyelmezett volt a társaság, óriási odaadással, csapategységgel, nagyon jó egyéni teljesítményekkel, jó erőben játszottunk. Meg is leptük a Diósgyőrt az összeállítással, a felállással és a teljesítménnyel, amit végig tudtunk vinni az elsőtől az utolsó percig. Nagyon jó a DVTK, ma sem játszottak alárendelt szerepet, de felülmúltuk őket. Nem volt területe a DVTK-nak, nem tudtak hol hajtani.

Bódog Tamás (Diósgyőr): – Az első félórát úgy tudom értékelni, hogy értékelhetetlen, azt a Haladásnak ajándékoztuk. Számomra ebben a pillanatban talány, hogy miért nem voltunk kellőképpen agresszívak, és miért hiányzott a játékunkból az a hozzáállás, aminek meg kellett volna lennie. Nem éreztem a csapatban azt az erőt, amit korábban. Ez az én felelősségem, mert valószínűleg én nem tudtam a játékosokat megfelelő állapotba hozni. Utána megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, hellyel-közzel sikerült is. A mérkőzésnek volt egy fázisa, ahol jobbak voltunk, de ezt követően annyira kinyíltunk, hogy kontrázni tudtak. Ebből jobban építkeztek. Sajnálom, hogy ezt kell mondani, de teljesen megérdemelten győzött ellenfelünk. (haladas.hu)

 

Honvéd-Paks 2-0

Marco Rossi (Honvéd): – Egy olyan ellenfelet sikerült ma legyőznünk, amely február óta veretlen volt és tavasszal a legtöbb pontot szerezte, ezzel a győzelemmel most behoztuk őket. A Paks szervezett, masszív csapat, nagyon nehéz ellenük játszani. Dicséret illeti a játékosaimat, mert taktikusan futballozva megszerezték a 3 pontot. Láthatták, hallhatták a kispadon egyikünk sem kiabálta ezt (a bajnokcsapat rigmust – a szerk.). Öt olyan meccs következik, amit úgy kell lejátszanunk, mint egy kupadöntőt, hogy aztán a hatodik, a Videoton elleni legyen a bajnoki döntő. Az utolsó fordulóra úgy kell érkeznünk, hogy a Videotonnak ne legyen 2 pontnál nagyobb előnye.

Csertői Aurél (Paks): – A Honvéd ellen mindig nehéz játszani, és sajnos ma ezt hitetlenül tettük. Ellenfelünk mindenben jobb volt, de főleg mentálisan. Sem védekezésben, sem támadásban nem hoztuk azt, amit tudunk, és amit korábban megmutattunk. Egy percig sem volt kétséges, hogy ezt a meccset a Honvéd megnyeri. Ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni, ez nagyon kevés. Pedig a Fradi legyőzését követően nyugodtan lehetett volna bennünk egy egészséges önbizalom. Ez fejben dől el. A kispestiek teljesen megérdemelten nyerték meg ezt a találkozót. (paksifc.hu)

DVSC-MTK 0-0

Leonel Pontes (DVSC): – Nagyon tetszett a játékosok hozzáállása, és az a munka, amit a játékosok letettek. Mi irányítottunk, több is, mint egy góllal kellett volna nyernünk, de örülök, hogy jó választ adtunk a hétközi meccsre. Nagyon fontos ez az egy pont is, mert így az MTK sem nyert, és mint tudjuk, a Diósgyőr is kikapott. Ez a pont még sokat számíthat a végén.

Tamási Zsolt (MTK): – Szerettünk volna a megszerzett labdákból kombinatív támadásokat vezetni, és az ellenfél védelme mögé kerülni. A technikai hibák miatt azonban elöl ez nem sikerült. A debreceniek nem lehetnek elégedettek az egy ponttal, de nekünk most ezt meg kell becsülni.

Újpest-Gyirmót 2-2

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük, az első gólunkat követően is uraltuk a meccset, a kezünkben lehetett volna a győzelem, de ehelyett a vendégek kiegyenlítettek. A második játékrészben is nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, de tudtuk, hogy a kontráik veszélyesek lehetnek, és ebből is szerezték meg a vezetést. Szerencsére hamar sikerült válaszolnunk a találatukra, így lett volna időnk a harmadik gólunk megszerzésre, amire sajnos már nem futotta az erőnkből. (ujpestfc.hu)

Györök Tamás (Gyirmót, megbízott edző): – Jól kezdtük a találkozót, mert dinamikusak voltunk és így sikerült kialakítanunk gólhelyzeteket. A szünetben megbeszéltünk néhány változtatást a játékunkban és ennek eredményeként vezetést is szereztünk. Sajnos az előnyünket azonban, csak nagyon rövid ideig tudtuk megtartani. Ezen a bajnoki mérkőzésen csak akkor győzhettünk volna, ha tovább tudunk előnyben futballozni.  Helyzeteink voltak, a hátralévő időben is, de az utolsó pillanatokban, az Újpestnek volt mérkőzés labdája. Mentálisan teljesen rendben volt a csapatunk, pedig ezt most nem könnyű megőrizni a mi helyzetünkben. A hátralévő bajnoki mérkőzéseinken is megpróbálunk majd mindent megtenni azért, hogy versenyben maradjunk. (ujpestfc.hu)