Tajti Mátyás 2018 nyarán írt alá Diósgyőrben, ahol édesapja, Tajti József a klub sportigazgatója, edzője pedig az a Fernando Fernández lett, akivel a spanyol Málagánál is együtt dolgozott már.

A jelek szerint azonban a két fél együttműködése egy év, valamint 33 NB I-es meccsen szerzett 7 gól után véget ér, a 21 éves, a Puskás Akadémiánál, majd az FC Barcelona utánpótlásában pallérozódó utánpótlás-válogatott középpályás a lengyel Zagłębie Lubin csapatánál folytatja pályafutását. Új klubja hivatalos bejelentést ugyan még nem tett, de a Twitteren a “Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát” idézettel és Tajti – fordított – monogramjával (MT) “szellőztették meg” az érkezését.

Tajti lehetséges távozásáról a DVTK vezetőedzője is beszélt az FTC elleni vasárnapi bajnokit (0-1) követően.

Vannak fiatal játékosaink, akik célkeresztben vannak és nem minden esetben tud tiszta lenni a fejük. Úgy érzem, hogy Matyi nem állt készen erre a mai meccsre, ezért nem is neveztem a keretbe. Nagyon várom már, hogy lezáruljon az átigazolási időszak, mert tényleg sok játékosunkat keresik, sok fiatalunkon “rajta vannak”. Tudom, hogy még vannak olyan országok, ahol nem zárt be a piac, például Izraelben. Fontos lenne, hogy végre lezáruljon az átigazolási időszak és a keretünk véglegessé váljon – nyilatkozta a spanyol tréner.

A Zagłębie Lubin 7 forduló után a 13. helyen áll a lengyel Ekstraklasában, az előző idényben viszont a felsőházban végzett az együttes, a 6. pozíciót foglalta el a bajnoki címért és a nemzetközi kupaindulásért zajló rájátszást követően.

Ahogy arról átigazolási rovatunkban beszámoltunk, nem Tajti lehet az egyetlen magyar érkező a lengyel élvonalban: a jelenleg klub nélküli Balogh Norbertet a 13-szoros bajnok Legia Varsó szerződtetné.

Rebrov: “Elfáradtunk tíz emberrel, nem Bőlének kellett volna lőnie a 11-est” – a Diósgyőr félt a Fraditól