A DVTK vezetőedzőjének hétfőn kinevezett Fernando a keddi sajtótájékoztatón bejelentette a stábjának névsorát is. Antonio Muñoz korábban játékosa volt, az utóbbi három évben pedig másodedzőként segítette a munkáját Spanyolországban. Sütő Szilárd, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója, a DVTK-tartalék vezetőedzője is másodedzőként csatlakozik a stábhoz, amelynek tagja a klubikon, Veréb György kapusedző is – írja a dvtk.eu.

Az új edzői stáb tagjai:

Fernando – vezetőedző, Sütő Szilárd – másodedző, Antonio Muñoz – másodedző, Dobos Attila – erőnléti edző, Andrusch József – kapusedző, Veréb György – kapusedző, Vincze Richárd – mérkőzéselemző, Benczés Balázs – videóelemző, Dr. Forgács Alfréd – csapatorvos, Hajba Ferenc – masszőr, Harsányi Sándor – masszőr, Fuhrmann Eszter – fizoterapeuta, Molnár Ákos – technikai vezető

Az amigeleken.hu diósgyőri szurkolói portál idézi  az új vezetőedző válaszait a bemutatkozó sajtótájékoztatóról. Fernando arról is beszélt, hogy mennyi idő alatt döntötte el, hogy rábólint a DVTK megkeresésére.

Egy perc alatt egyeztem meg. Nagyon könnyű döntés volt, nagyon könnyen megegyeztem. A karrierem során ez az egyetlen külföldi klub, ahol játszottam. A szívem egy darabja van itt. Emiatt úgy gondolom, hogy nekem és a stábnak az a feladatom, hogy a klubot segítsem, ezért az első hívó szóra jöttem.

(…) A képességeimben, a modellben, amit képviselek, abban hiszek, és úgy gondolom, ez megfelelő ahhoz, hogy ezt a feladatot megoldjam.

A fiatal szakember azt is elárulta, hogy hosszú távra egyezett meg a klubbal – a spanyol sajtó arról írt korábban, hogy első körben az idény végéig szól a szerződése, majd bizonyos feltételek teljesülése (minden bizonnyal a bentmaradás) további két évig.

Úgy gondolom, mivel hosszú távú szerződést kötöttem, hogy ezt a filozófiát meg fogom mutatni. Ehhez idő kell, de a játékosok meg fogják érteni, amit én szeretnék átadni nekik. (…) Ha valamit aláírtam a karrierem során, azt meg is csináltam – mondta Fernando annak kapcsán, hogy egy esetleges kiesés esetén is ő irányítja-e majd a DVTK-t.

Az új diósgyőri vezetőedző szakmai múltjáról itt írtunk bővebben:

A Vidi 17-0-ra verte azt a klubot, ahonnan a Diósgyőr új edzője érkezik – minden, amit Fernando edzői múltjáról tudni kell