A csakfoci.hu információi szerint Benczés Miklóst kérték fel, hogy készítse fel a miskolci csapatot a folytatásra, ám a DVTK akadémiai igazgatója értesüléseink szerint nem vállalta el a felkérést.

Bódog Tamás menesztését követően természetesen azonnal megkezdődtek a találgatások arról, ki veheti át a helyét véglegesen vagy akár csak átmenetileg is. Honlapunk információi szerint Benczés Miklóst kérte fel Sántha Gergely ügyvezető igazgató, hogy vegye át az edző nélküli csapat felkészítését a következő mérkőzésre. Úgy tudjuk azonban, hogy a DVTK akadémiai igazgatója nem vállalta el a felkérést. Információnkkal megkerestük Benczés Miklóst is, aki udvariasan így reagált felvetéseinkre.

– Nem szeretnék ezzel kapcsolatosan nyilvánosan megnyilvánulni, kérem, ezt fogadják el. Annyit tudok mondani, hogy természetesen kollégaként sajnálom Bódog Tamást, Diósgyőrben az elvárások mindig magasak az edzőkkel szemben is, annak nem könnyű megfelelni. Bízom abban, hogy olyan döntés születik, amelynek révén a csapat elindul felfelé, de a saját szerepemet illetően nem szeretnék semmilyen hírt, információt kommentálni – mondta szűkszavúan Benczés Miklós.

Újra felmerül a spanyol vonal?

Miskolcon egyébként az edzőváltások kapcsán rendre előkerülnek lehetséges jelöltek: a spanyol vonal mindig felbukkan ilyenkor, elsősorban Fernando Fernández lehetséges kinevezéséről szóltak már többször is a hírek az elmúlt években, hiszen a spanyol trió (Luque-Fernando-Gallardo) népszerű volt és maradt a szurkolói körökben, Fernando kinevezésével így a közönség szimpátiáját is részben elnyerhetné a klubvezetés.

Hasonló helyzetekben Vitelki Zoltán is állandó beugrónak számított korábban, igaz, akkor még a klub kötelékébe tartozott a Kazincbarcikáról a napokban távozott szakember. Amikor őt megkerestük délelőtt, ennyit mondott.
“Menesztették Bódog Tamást? Ezt Önöktől hallom. Így egyelőre nem is szeretnék ebben a témában megszólalni, egyelőre nincs mit kommentálnom.”

A DVTK utánpótlásában egyébként Zsivóczky Gyula az, akinek komolyabb élvonalbeli tapasztalata van, hiszen az U17-esek jelenlegi edzője több klubnál is dolgozott már az NB I-ben, így az sem lenne meglepő, ha ő készítené fel a napokban a csapatot Sütő Szilárd társaságában, aki a tartalékcsapat és a teljes utánpótlás koordinátora.

Megmondták Diósgyőrben, miért rúgták ki Bódogot – féltek a kieséstől