“Ez az év mehet a kukába”

Mint arról beszámoltunk, a DVTK hiába győzött 1-0-ra Felcsúton, a szerdai, mezőkövesdi visszavágón 3-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától, így a legjobb nyolc között búcsúzott a Magyar Kupától.

A találkozót követően Bódog Tamás, a Diósgyőr vezetőedzője érthetően csalódott volt, így értékelte a történteket a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Mit mondjak? Sajnos szégyelljük magunkat. Ennyi hibával nem tudunk játszani. Felesleges most arról beszélni, hogy ki, mibe hibázott. Közösen hibáztunk. Én is hibáztam, mert az első félidőben visszaálltunk, vártuk, hogy játsszon a Puskás, tudtuk, mit fognak csinálni. Nekik is mehettünk volna, abba is belehibáztunk volna. Azt a részét magamra vállalom, hogy én választottam ezt a taktikát, az, hogy mennyire tudtuk ezt megoldani, az más kérdés. Nincs más hátra, csak előre, úgyhogy kénytelen vagyunk most egy sorozatot csinálni, mert ha nem, akkor ez az év megy a kukába. Annak ellenére, hogy tisztában voltunk vele, hogy ez a Puskás azért más költségvetéssel dolgozik, mint mi, de bőven megvolt a lehetőségünk, hogy ezt a mérkőzést hozzuk, annak ellenére, hogy ennyit hibáztunk. Így senki ellen nem tudsz nyerni.

Névsorolvasást is tartott a Diósgyőr edzője

Ezután megkérdezték Bódogot, hogy a mérkőzésen nyújtott teljesítményeket látva újra így állítaná-e össze a csapatot?

Kire gondolsz? Tudod, hány embert küldhetnék a lelátóra ez alapján? De menjünk akkor végig, tessék – és végig is ment a szakember a neveken.

Nagy Tibor csapatba állítását Eperjesi kihagyásával magyarázta, mondván úgy gondolta, jobb megoldás lehet jobbhátvédben.

Lipták Zoltánról azt mondta, hogy csapatkapitány, meghatározó játékos, de ha “tudta volna, hogy ennyit hibázik, nem állítja a csapatba”

Brkovic: “Előtte gólokat fejelt. Ha játszik, miért játszik? Ha nem játszik, miért nem játszik?”

Tamás Márk: “A múlt héten jól játszott”

Sesztakov: “Mindegy is lett volna ki játszik, ő vagy Diego. Középen a múltkor rendben volt”

Busai: “Hasani nem volt itt a válogatott miatt, nem volt friss, kellett valaki, aki középen azért játszani tud”

Ugrai: “Benne mindig bízunk. Tudtál volna jobbat?”

Szarka: “Ötödik sárga, hétvégén nem tud játszani, Bacsa valamilyen szinten el volt fáradva, meg annyit nem is tett hozzá, Szarkát játszattam”

Ioannidis: “Nikos aránylag jól játszott, az, hogy megint cirkusz volt körülötte…tessék, mondjad még, ki volt még?” – mondta Bódog, majd miután nem kapott több kérdést, így fogalmazott:

“Csak ennyi? Pedig most szívesen válaszoltam volna”.