Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 3-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): – Nagyon fontos győzelmet arattunk és nagyon fontos, hogy ezt egy jó teljesítménnyel sikerült elérnünk. Az elmúlt meccseken nem sikerült teljes mértékben kiszolgálni szurkolóinkat, ezúttal ez jobban sikerült. Nagyon örülök, hogy Marquinhos megszerezte az első gólját, ez számára is öröm, de csapatként is nagy teljesítmény volt az, amit a pályán nyújtottunk. Egyes embereknek sikerül gyorsabban beilleszkedni, másoknak pedig kicsit több idő kell ehhez. Szeretnénk minél támadóbb futballt játszani és kiszolgálni a szurkolóinkat, minél több drukkert elhozni a stadionba és telt ház előtt játszani. Ma egy nagyon jó meccset játszottunk, de mindig szeretnék csapatszinten többet és többet látni, hiszen szeretnénk eljutni oda, hogy a csapat kész legyen a nemzetközi kupára, ehhez még fejlődésre van szükség. Örülök, hogy sikerült növelni az előnyünket, de még tart a bajnokság. Kilenc pont nagy előny, de még van hátra 6 meccs, az összesen 18 pont, úgyhogy még bármi megtörténhet. A következő meccs a Honvéd ellen lesz, az sem lesz könnyű találkozó.

Joan Carrillo (DVSC): – Nem szeretem elismerni, de most el kell, hogy a Ferencváros jobban játszott. Jól kezdték a hazaiak a meccset, a hibáink után sikerült gólt szerezniük. A tizenhatoson belül jobban használták ki a lehetőségeiket, de nekünk is adódtak helyzeteink, ebből gólt kellett volna szereznünk, akkor talán lett volna esélyünk. Ugyanakkor a csapat próbált próbált dolgozni és futballozni. A mai meccsen nem sikerült a három pontot megszerezni, már beszéltem is erről a játékosokkal. Nagyon gyorsan el kell felejteni ezt a találkozót és a Gyirmót ellen kell készülnünk. A Ferencvárosnak több alkalma volt a szélről beadást eszközölni, készültünk erre, de az első 15 percben nem sikerült olyan jól megoldani, a szélső és a belső védők kicsit eltolódtak egymástól. 

Kisvárda–Mezőkövesd 1-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Révész Attila (Kisvárda): – Engem is megviselt ez a meccs, nem csak a csapatot, ez egy nem várt eredmény. A második félidei teljesítményünk alapján azt kell mondanom, hogy megérdemelte a győzelmet a Mezőkövesd, jobban akarta, gratulálok neki. Az elsőben rendkívül jó intenzitással játszottunk, a földön tartottuk a labdát, habár a szél mindkét félidőben megmutatta, hogy nagyon zavaró tud lenni és mindkét csapat kevesebbet nyújtott hátszélben. A nagy probléma azonban nem ez, hanem ami a Fehérvár ellen is megmutatkozott: a fegyelmezetlenség, ezt már nagyon régóta hajtom. Sajnos az edzői stábnak ezen a területen változtatni kell, tapasztalatlanok még, sok mindent megengednek a játékosoknak. A hétközi munka folyamatosan visszaköszön a hétvégén. Nyilván ők ebből a kritikából és a mérkőzés alakulásából tanulni fognak és sokkal jobbak lesznek. Az első félidőben amúgy rendkívül jó volt a hozzáállásunk, a másodikban is mentünk, de elfogytunk. A baloldalon két olyan hibát követtünk el, amik már mérkőzések óta eldöntik a meccseket, ezen változtatni kell. Most meg van kötve a kezünk, mert nagyon sok játékos hiányzik hátulról, de a közeljövőben, ha kiegészülünk, akkor ezen a téren jobbak leszünk. A fegyelmezettség a hétköznapokban javítható, az edzésen a fókusz hiányára vezetem vissza. A héten láttam két edzés adatait, megjósoltam, hogy ez lesz a mérkőzés. Ki kell hogy mondjam, rossz munkát végeztünk, mint a múlt héten. Azelőtt is becsaptak a kollégáim, az MTK elleni mérkőzés előtt leszidtam a játékosokat, majd utána két hétre visszamenőlegesen megnéztük az edzésmutatókat és elnézést kértem a játékosoktól, mert félreedzették a csapatot a kollégák. Ezt sikerült valamelyest kijavítanunk, viszont a héten ugyanezzel a problémával szembesültem. Sok tanulni való van még, nagyobb kontroll kellene, de az most jelenleg nem lehetséges. Köszönhetően az őszi szezonnak most nyugodtabbak lehetünk, ugyanakkor ez egy kicsit csalódást keltő, hogy a szimpatizánsokból ez ilyesfajta elégedetlenséget vált ki. Sokkal nagyobb problémát jelent majd nekik, ha itt jövőre nem lesz csapat, vagy sokkal gyengébb lesz, szóval ezt most nekik értékelni kellene, nem pedig az első alkalommal belerúgni mindenkibe. (M4 Sport)

Supka Attila (Kövesd): – Amit szerettünk volna játszani, azt nagy részben meg tudtuk oldani. Voltak azért hiányosságaink, mert egyszer-kétszer a Kisvárda mögénk tudott kerülni olyan szituációban, amiben nem lehetett volna. Elsősorban a szél volt igazán az ellenfelünk az első félidőben, nem tudtuk kiszámítani a labdákat, amiket felíveltek, ebből nem tudtuk a második labdákat begyűjteni és nem mertünk futballozni, amikor lehetett volna. A második félidőben már a játékunk is jobb volt, volt egy-két olyan lehetőségünk, amiből gólokat lehetett volna szerezni. Mindenki, aki pályára lépett, jó teljesítményt nyújtott, mert a védekezésünk rendben volt egy-egy szituációt leszámítva, valamint az előre játékunkban is megvolt a minőség. Sokat kell még azért javítani a játékunkon, mert sokkal jobban kell birtokolni a labdát és pontosabban kell megjátszani az elöl lévő játékosainkat. Többször volt olyan szituáció, amikor nem jól osztottuk el középen a védőpozíciókat. Mindenki odatette magát, a maximumot hozta ki és megérdemelten nyertük meg a meccset. A mai találkozó is egy alapot ad arra, hogy a következő hazai meccsünkön is bátran fel merjük vállalni a játékot, próbáljuk meg úgy felépíteni, hogy eredményesek legyünk a Fehérvár ellen, ez nem lesz egyszerű, mert ők is feljövőben vannak. Ha ez a hozzáállás és mentalitás megmarad a részünkről, akkor ott sem lesznek problémáink. (M4 Sport)

Gyirmót FC Győr–Puskás Akadémia 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Csertői Aurél: – A kapott gólt vissza kell nézni. Biztos, hogy egy jogtalan szöglet után volt, de akkor is le kell hozni egy ilyet, figyelni kell, ott hibáztunk. Ha nem ebben a pozícióban lennénk, akkor ez egy elfogadható döntetlen lenne. Sajnos nem tudtuk lehozni 1-0-ra a meccset, pedig hosszú ideig vezettünk. Kicsit pontatlanabb volt a játékunk, de egyenrangú ellenfelei voltunk a dobogós csapatnak, de ezért nem adnak három pontot. Hiányzott az a plusz, hogy vagy nullára hozzuk le hátul, vagy elöl rúgjunk még egyet, ez most csak ennyire volt elég. Nem volt probléma a csapattal, nem helyezett ránk nagy nyomást az ellenfél, a mezőnyben folyt a játék. Egyenlő esélyekkel indultunk és végig is így játszottunk. Amikor csapatjátékban elérjük az ellenfél tizenhatosát, ott már az egyéniségek döntenek, erre kell egy kicsit jobban összpontosítani. (M4 Sport)

Hornyák Zsolt: – Az első félidőt inkább nem is értékelném, mert nincs mit értékelni rajta, nagyon passzívak voltunk, abszolút nem úgy játszottunk, ahogy elterveztem. Tudtam, hogy nehéz meccs vár ránk, mert a Gyirmót az életéért játszik, ez mindig nehezebb, mintha egy középmezőnyben lévő együttes ellen játszanánk. Az akaraterő megvolt, de nem volt bennünk sebesség, dinamika, nagyon sok fejpárbajt veszítettünk el a védelemben, a lecsorgó labdákkal nem tudtunk mit kezdeni. Nem tudtunk olyan veszélyesek lenni a kapura, mint a második játékrész második felében, persze ahhoz Slagveer és Skribek pályára lépése is kellett. Ők sebességet hoztak a játékba, ez segített minket a döntetlenhez. Most mondjam azt, hogy elégedett vagyok az 1-1-gyel? Nem vagyok elégedett, nyerni szerettünk volna, de az első félidei teljesítményünk ma csalódás volt. Passzívan, lezseren játszottunk, hiányzott az a dinamika, amit a második játékrész végén mutattunk. Élesebb szavaim is voltak a csapathoz az öltözőben, több dolog is úgy összeállt ezen a meccsen, ami nem tetszett nekem, ezt ma szerettem volna tisztázni, hogy tiszta fejjel kezdjük a jövő hetet, hiszen egy nehéz meccs vár ránk a Kisvárda ellen. Ha jobban játszottunk volna és kikapunk, lehet, hogy most vidámabban nyilatkoznék, de nagyon gyengék voltunk az első félidőben. Talán csak Balutát tudnám kiemelni, aki nagyon aktív volt, próbálkozott, de ez kevés a Gyirmót ellen. (M4 Sport)

Kemény üzenet Vukmirnak: “Az ellenfelek nemcsak tisztelni fognak minket, hanem félni is fognak tőlünk”