A szombati játéknap harmadik mérkőzésén a Ferencváros abban a tudatban fogadta a Debreceni VSC-t, hogy az üldözők közül a Puskás Akadémia és a Kisvárda sem nyert a 27. fordulóban, így győzelem esetén kilenc pontra növelhette előnyét.

I. félidő

Be is kezdtek a zöld-fehérek, 18 másodperc elteltével máris Hrabinának kellett védenie Zubkov lövésénél, míg az 5. percben Marquinhos előtt még nagyobb helyzet adódott, hét méterről célozta meg a jobb alsót, ám Hrabina ismét hárított. A 8. percben aztán Tokmac már nem hibázott, az üresen álló norvég támadó Civic balról érkező beadását fejelte hat méterről a bal sarokba, 1-0.

A 11. percben a Loki is megmutatta magát, Dorian Babunski lépett ki nagy helyzetben Botka és Kovacevic között a 16-oson belül, ám Dibusz jól mozdult ki a kapujából és már nem tudta elrúgni mellette a labdát a Loki-támadó. A 24. minutumban is a Fradi-kapus bravúrjára volt szükség, amikor Baráth emelt a jobboldalról remekül David Babunski elé és a támadó 11 méterről célba vette a kaput.

A 36. percben Esiti labdaszerzése után Ryan Mmaee ugratta ki Marquinhost, aki hosszan tolta meg a labdát az átvételnél, így már nem tudta elpöckölni a labdát ziccerben Hrabina mellett. Két percre rá Botka ugratta ki Ryan Mmaee-t, aki öt méterről, éles szögből vette célba a rövidet, ám a Loki-kapus ezúttal is jól helyezkedett.

A 39. perc aztán elhozta a második Fradi-gólt: Tokmac passzolt Marquinhoshoz, aki 14 méterről a jobb alsóba lőtt, 2-0.

II. félidő

A fordulás után is a zöld-fehérek alakítottak ki nagyobb helyzeteket, az 54. percben ebbe Kusnyír is besegített, aki kis híján öngólt lőtt, de Hrabina védése után Vécsei is próbálkozhatott, ez azonban mellé ment.

Az 58. percben már tényleg csak centiken múlt a Fradi harmadik gólja, amikor Marquinhos cselezte ki a balszélen Pávkovicsot, majd laposan középre passzolt, ahol Ryan Mmaee 8 méterről a rövidet vette célba és a kapufát találta el. A 73. minutumban már a kapufa sem tudott segíteni a Lokin: Tokmac ugratta ki Ryan Mmaee-t, aki nagy ziccerben át akarta emelni Hrabinát, a kapus azonban védett, de a kipattanóra érkezett a frissen beállt Zachariassen és 12 méterről a bal sarokba fejelt – 3-0.

Két percre rá majdnem összejött Zachariassennek a dupla, de Hrabina leért a bal alsóba a 16 méterről megeresztett lövésénél.

A 86. minutumban David Babunski szépíthetett volna, de nem helyezte elég jól a lövést, így Dibusznak nem okozott ez gondot. A Fradi végül simán, 3-0-ra megnyerte a meccset és kilenc pontra növelte előnyét az élen.

NB I, 27. forduló

Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 3-0 (Tokmac 8., Marquinhos 39., Zachariassen 73.)

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic (S. Mmaee, 57.), Civic – Esiti, Vécsei (Zachariassen, 67.) – Zubkov (Somália, 75.), Tokmac, Marquinhos (Gavric, 67.) – R. Mmaee (Boli, 75.).

DVSC: Hrabina – Kusnyír (Baranyai, 80.), Deslandes, Pávkovics, Charleston – Da. Babunski, Varga J. (Bényei, 62.), Baráth – Dzsudzsák (Ugrai, 62.), Do. Babunski (Rácz, 80.), Bódi (Bévárdi, 46.).

Révész: “Becsaptak a kollégáim, félreedzették a csapatot” – a szurkolóknak is odaszúrt