A 27. forduló szombati játéknapjának második meccsén a Gyirmót FC Győr fogadta a Ferencvárost üldöző Puskás Akadémiát.

I. félidő

Kiegyenlített mezőnyjátékot hozott az első játékrész eleje és némiképp a semmiből szerezte meg a 16. percben a vezetést a Gyirmót: Nagy P. baloldalról érkező szabadrúgás után Ikic elé került a lecsorgó, a védő pedig 7 méterről estében a léc alá lőtt – 1-0.

Öt perccel később kis híján összejött az egyenlítés a vendégeknek, ekkor Nagy Zsolt beívelése után Corbu készítette le lövésre a labdát Balutának, aki 13 méterről jobb felső sarok fölé lőtt. A folytatásban is mezőnyfölényben maradt a Puskás, Stronati fejjel próbálta bevenni Rusák kapuját, ehhez azonban jóval közelebb járt közvetlenül a szünet előtt Joao Nunes, aki Baltua szögletét fejelte hat méterről kevéssel a bal alsó mellé.

II. félidő

A második játékrészre Slagveer lépett a pályára a vendégeknél, a szélső pedig jól is szállt be a meccsbe, két perc sem telt el és máris lövőhelyzetbe került, az 52. percben pedig a jobbról érkező lapos beadását rúgta kapura “Csikar-szögből” Baluta, de Rusák résen volt.

A 61. minutumban Szolnoki fejelt nyolc méterről fölé, majd öt percre rá Nagy Zsolt kínálta meg Rusákot harmincról.

A Puskás-fölény végül a 82. percben érett góllá: Slagveer felívelt labdáját fejelte Stronati a kapu elé, ahol érkezett Baluta és 8 méterről, magát sem kímélve fejelt a bal alsóba Ikic mellett.

A hajrában még Bakti lövése okozott veszélyt a gyirmóti kapu előtt, valamint Szegi beadásáról maradtak le kevéssel középen a hazaiak, a győztes gólt végül azonban egyik csapat sem tudta megszerezni. A Puskás Akadémia ezzel a ponttal növelte előnyét a Kisvárdával szemben, amely ma kikapott a Mezőkövesdtől.

NB I, 27. forduló

Gyirmót FC Győr–Puskás Akadémia 1-1 (Ikic 16., ill. Baluta 82.)

Gyirmót: Rusák – Szegi, Ikic, Csörgő, Hajdú – Vass Á., Klimovich (Radics, 84.), Nagy P. (Herjeczki, 86.) – Hasani (Bezborodko, 86.), Varga B. (Ventúra, 86.), Medgyes.

Puskás: Tóth B. – Nunes, Spandler, Stronati, Nagy Zs. – Szolnoki, Favorov (Skribek, 61.) – Baluta, Corbu (Urblík, 88.), Shahab (Slagveer, 46.) – Kozák (Bakti, 73.).

Révész: “Becsaptak a kollégáim, félreedzették a csapatot” – a szurkolóknak is odaszúrt