Diósgyőr-Mezőkövesd 2-1

Bódog Tamás (Diósgyőr): – Röviden lehet értékelni a mai találkozót: győzelem. Brutális volt, nem is lehetett volna jobban kihegyezni. Amikor azt hitte volna az ember, hogy ránk mérnek egyet, akkor ehelyett felálltunk, szenzációs volt, ahogy küzdöttünk, ahogy odatettük magunkat. Görcsben volt mindenki teste, de akkor is mentek a srácok. Ha így nézne ki mindig a játék képe, akkor azt mondanám, hogy sikerült valamit elérni, sikerült valamit kialakítani. A mai mérkőzés abszolút rendben volt. Voltak hibák, mert hibák mindig vannak, a helyzeteinket be lehetett volna rúgni, de így akarta mindenki, hogy a végén legyen az izgalom. Az elmúlt mérkőzéseken is megvoltak a helyzetek. Már az is szenzációs dolog, ha eljut idáig a csapat, és a játékosok most elhitték, hogy ha az első 10 helyzet nem megy be, akkor a 11. bemegy. Nem adták föl, küzdöttek, mentek. Ha tízből egyet vagy húszból kettőt lövünk be, de nyerünk, akkor rendben van. Ugrai azért kapja a fizetését, hogy a ráadásban is belője a büntetőt, de emellett kitűnő játékos kitűnő képességekkel. Most az a feladat, hogy a következő mérkőzésen is megismételje ezt a teljesítményt. De nem csak Ugit emelném ki, hanem az egész csapatot, köztük Nonót, aki a szünetben állt be, és megnyert minden párharcot. Nono megtanult küzdeni. Amellett, hogy voltak jó egyéni teljesítmények, az egész csapattal elégedett vagyok. (dvtk.eu)

Radványi Miklós (Mezőkövesd): – Idegesen kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. Utána viszont átvettük a játék irányítását, míg az elején a hazaiak alakítottak ki ziccereket, utána viszont a félidő végéig megvoltak a lehetőségeink: Keitának, Kosztának, a végén Cserinek. Egyszerűen gondot okoz számunkra, hogy gólt rúgjunk ezekből a helyzetekből, hétről hétre ugyanezek a problémák. Úgy kezdtük a második félidőt, ahogy az elsőt befejeztük, azonban ezen a szinten legalább lövéssel illene befejezni ezeket a lehetőségeket. Utána rúgtunk egy gólt, tulajdonképpen a kezünkben volt a mérkőzés, azonban egyéni hibákból, felelőtlenségből kaptunk két gólt. Nagyon bosszantó, hogy ismét utolsó perces góllal kaptunk ki. A büntető előtt a labda tisztán a miénk volt, azonban elvesztettük… Nagyon nehéz ilyenkor bármit mondani, gratulálok a hazaiaknak, de úgy gondolom, két pontot elvesztettünk. (dvtk.eu)

Balmazújváros-Újpest 0-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Nagy a verseny a csapatban a helyekért, a héten többen is jól teljesítettek az edzéseken és az edzőmérkőzésen, így most úgy láttam jónak, ha eltérek az eddigi kezdő tizenegytől. Nagyon bonyolult és nehéz mérkőzés volt a mai, mivel mindkét csapat nagyon motivált volt. Az első félidőben az tikkasztó meleg nem kedvezett a focinak. A szünetben több játékos sem érezte jól magát, ezért kellett cserélnem. Jól járattuk a labdát a középpályán, de a hazaiak rendkívül agresszívek voltak, így sok lehetőségünk elhalt, mire a kapu elé értünk. A Balmazújváros nem érdemelt vereséget, mi viszont megdolgoztunk a sikerért, Simon Krisztán harcos gólja is ezt bizonyítja. Pajovic remek munkát végzett a kapuban, többször hatástalanított veszélyes hazai helyzeteket. A jövőben szeretném elérni, hogy ne csak védekező, vagy támadó játékunk legyen, dolgozzon mindenki együtt, csapatként, és úgy harcoljunk a további sikerekért. (ujpestfc.hu)

Vasas-Paksi FC 3-1

Michael Oenning (Vasas): – Örülök, hogy sikerült megnyerni a mérkőzést, nagyon fontos győzelem volt. Nem vagyunk még azon a szinten, hogy 90 percig uraljuk a játékot. Az első 44 percben minden rendben volt, azt csináltuk, amit látni szerettem volna. Sajnos a szünet előtt kaptunk egy gólt. A második félidőben más taktikával játszottunk, hogy stabilabbak legyünk. Házon belül megbeszéltük a debreceni mérkőzést, volt egy 20 percünk, amikor nagyon rosszul játszottunk, ráadásul elvesztettük Murka Benedeket. A Paks elleni meccsre összpontosítottunk, tudtuk, hogy a paksiak ellen mindig nehéz dolgunk volt. Ezúttal több olyan játékos szerepelt a pályán, akiknek be kellett ugraniuk más helyett. Most jön egy kis szünet, össze tudjuk magunkat szedni, felgyógyulhatnak a sérültjeink közül páran. (vasasfc.hu)

Csertői Aurél (Paks): – Nem tudom elmarasztalni a  játékosokat, jól játszottunk, a második félidőben felbillent a pálya. 5-10 méterre a kaputól le kell tudni venni a labdát, be kell rúgni a helyzeteket. Dühít a két kapufa, sok helyzetet kihagytunk. Nem örülünk, de jobb, mintha lefociztak volna minket. Felépítettük a játékunkat, az pozitívum, az, hogy kihagytuk a helyzeteket, az persze dühít. A foci ilyen, aki berúgja a helyzeteket, az nyer. Sajnos sok gólt kapunk, sok az egyéni hiba, ebből majd kijövünk, ez biztos. (paksifc.hu)