OTP Bank Liga, 8. forduló:

ZTE – Budafok 1-3 (Szalai 10. ill., Kovács D. 11., Kulcsár K. 22., Skribek 77.)

A meccs krónikája percről percre itt!  | Beszámoló és videók itt!

Boér Gábor (ZTE):Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Jól kezdtük a találkozót, úgy, ahogyan előre elterveztük, megvoltak a helyzeteink, sikerült megszereznünk a vezetést is, de sajnos csak fél percig tartott az előnyünk. Utána is ott voltunk az ellenfél térfelén, aztán ismét egy megelőzhető gólt kaptunk. Nem értem azt a blokkot, ami ilyenkor lezajlik a játékosoknál, főleg hazai pályán. Nem olyan gólokat kaptunk, hogy az ellenfelünk lefocizott volna minket, csak a helyzeteinket megint nem sikerült gólra váltanunk, utána pedig már kapkodóvá vált a játékunk. Nagyon fiatal a csapatunk, hiányzik az a rutin, ami az ilyen mérkőzésen segíthet. Minden csapat életében vannak ilyen periódusok, amikor nekünk minden kifelé, ellenünk viszont minden befelé pattan. Talpra kell állnunk ebből a helyzetből.

Csizmadia Csaba (Budafok):Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mély volt a pálya, meg kellett küzdenie ezzel is a 90 perc alatt a srácoknak. A mi játékunk függ az ellenféltől is, próbálunk alkalmazkodni hozzájuk és kihasználni a hibáikat. A három lőtt gólt nem kell megmagyaráznunk senkinek, illetve van egy kapusunk, aki meccsek óta válogatott formában véd. A meccs elején nem koncentráltunk eléggé, sok volt az egyéni hiba, a gólt is egy ilyen után kaptuk. Utána sikerült a keresztlabdákat jól hatástalanítani és tudtunk rájuk reagálni. Maximálisan elégedett vagyok a cserékkel is, bizonyították, hogy számíthatok rájuk. A szerénység fontos a továbbiakban is, dolgozunk és küzdünk tovább, hogy minél több pontot tudjunk gyűjteni. Sok dolog van még, amit ki kell javítanunk, olyan gondolat még véletlenül se forduljon meg senkinek a fejében, hogy készen vagyunk.


Mezőkövesd – MOL Fehérvár FC 1-2 (Berecz 87. – 11-esből, ill. Nego 32., Houri 83. – 11-esből)

A meccs krónikája percről percre itt!  | Beszámoló és videók itt!

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Jó mérkőzést játszottunk, azonban sajnos nem sikerült pontot szereznünk. A szezon egyik legjobb teljesítményét mutattuk a mérkőzésen, ez a játék már emlékeztetett a tavalyi önmagunkra, sajnálom, hogy mindez nem párosult eredménnyel. Hogyha ezen az úton tudunk továbbmenni, akkor jönni fognak az eredmények is.

Márton Gábor (Fehérvár):Nehéz meccsen vagyunk túl, két teljesen ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőben abszolút mi domináltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket rendre elpuskáztunk. A második játékrészben a Mezőkövesd egy kissé fölénk kerekedett, feljebb tolták a védekezésüket, ami egy kicsit megzavart minket. Az ehhez hasonló, nehezen kiharcolt győzelmek minden szempontból jót tesznek a csapatnak, összességében megérdemeltük a három pontot. (molfehervarfc.hu)


DVTK – Puskás Akadémia 3-0 (Drazic 5., Ivanovski 18. – 11-esből, Grozav 38.)

A meccs krónikája percről percre itt!  | Beszámoló és videók itt!

Feczkó Tamás (DVTK):A múlt héten is elmondtam, hogy több van a csapatban annál, amit az elmúlt időben mutatott. Az pedig külön öröm egy edzőnek, ha a begyakorolt játék vezet eredményre. Minden elismerésem a játákosaimé, akik megvalósították az előre megbeszélt taktikát. És végre lehoztuk kapott gól nélkül. Annak pedig nagyon örülök, hogy mind a három támadónk betalált. Magunkat adtuk ma, ami eredménnyel is párosult. Meglátjuk, új időszak kezdődik-e, a csapatban biztos, hogy több van, azon dolgozunk, hogy ez meg is valósuljon. 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Először is szétromboltuk a nyerő csapatunkat, a fiatalokat. Arra persze senki nem számított, hogy ennyire elér a koronavírus a csapathoz. Mióta visszajöttek a lebetegedett játékosok, a csapat egészen más arcot mutat. Az az érzésem, hogy ha nem lesz rend az öltözőben, ha egymásra fognak irigykedni és ha nem a pályán fog eldőlni, ki játszik és ki nem, hogy ki milyen erős, akkor nekem nincs itt keresnivalóm. Mióta a csapat visszatért a koronavírus után, mindenki csak irányítani akar, játszani senki. Ha nem tesszük bele a szívünket, ha nem kezdjük el a munkát újra a nullától… – ami nem egyszerű szezon közben, nekik és nekem sem. A nyerő csapatunkat szétromboltuk, a fiatalok nyerték a meccseket, amiről azt hittem, hogy motiváció lesz az idősek számára. Sajnos az utolsó két meccsen nem ismerem fel a csapatomat. Taktikailag felkészülünk, de ilyen gólokat kapunk, mint ma is. Ott a középpálya kérdése, ami nagyon erős volt, van Nieff, Baluta, Plsek, Knezevic – van, aki formán kívül van, de itt, a pályán kellene megmutatni! Nem csak a Ferencváros elleni meccs van, itt van a DVTK elleni is például, nekünk ezek a nehéz találkozók. Mi nem vagyunk sztárcsapat, ha valaki ezt hiszi, az téved! Dolgoznunk kellene, mert munka nélkül sehová nem jutunk, nyerni sem fogunk. Az hátráltató tényező volt, hogy egy komplett kezdőcsapat kiesett év közben, az új csapat stílusa viszont bevált, próbáltam ebben az idősebbeknek is helyet adni, de baj van, és hazudnék, ha azt mondanám, nem tudom, mi az.

Érzem, hogy Nem szeretik egymást a játékosok, a kapcsolatok nincsenek rendben az öltözőben. Nem dönthetnek a játékosok, nem sértődhetnek meg, ha nem játszanak.

A Puskás más pozícióban van, mint két éve, az ellenfelek már jobban készülnek ránk. Ha ezt nem fogjuk fel, ha nem leszünk erősebbek, ilyenek lesznek az eredmények, mint most. Ezen próbálok változtatni, de hogy lesz-e erőm?

Vagy én, vagy ők – én nyitott vagyok mindenre.

Szerintem a taktika ma is nagyon jó volt, fel voltunk készülve, de készülhetsz te bármilyen taktikával, ha ilyen hibákkal játszunk, mint mi akár az első 20 percben.

Vagy magukba szállnak a játékosok mélyen, vagy nem, akkor viszont a belső rendet kell rendbe tennünk és ki kell tisztítanunk az öltözőt, csak olyan játékosokat meghagyva, akik szívvel harcolnak a Puskás Akadémiáért!

(M4 Sport)