I. félidő:

Meglehetősen eseménytelenül telt el a mérkőzés első félórája. A Fehérvár irányította a játékot, de nem tudott helyzeteket kidolgozni, a Mezőkövesd szórványos kontráiban pedig nincs pontosság és átütőerő.

A 32. percben aztán szinte a semmiből született meg az első gól: Bolla beadása után Nego fejelt az ötösről a hálóba. A kövesdiek lest reklamáltak, de érvényes volt a találat (0-1).

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A 38. percben Petrjak csuklott össze a 16-osnál Serderov belépőjét követően, de mehetett tovább a játék. Végül Musliu lőtt fordulásból, de ez nem okozott gondot Szappanosnak – Petrjak rövid ápolás után folytatni tudja a játékot. Ez volt a játékrész utolsó említésre méltó momentuma.

II. félidő:

A szünet utánra picit veszélyesebbé vált a kövesdiek játéka és a mezőnyen is kiegyenlítettebb lett a találkozó. Az 52. percben, egy eladott labda után négy fehérvári vihette volna a labdát egy mezőkövesdire, de Petrjak elrontotta a passzát – hatalmas lehetőség  maradt ki.

Két perccel később Vutov egy remek cselt csinált a kaputól jobbra, majd ballal megcélozta a hosszú sarkot, és nem is tévedett sokat.

A 72. minutumban Houri és Petrjak összjátéka után utóbbi lőtt 15 méterről, alig a bal kapufa mellé. A 79. percben a csereként beállt Lakvekheliani a bal szélről centerezett laposan, érkezett a kapu előtt Cseri, de hiába dobta magát, a labdát nem találta el, csak a kivetődő Rockovot. Ápolni is kellett a feleket.

A hajrá aztán 11-es párbajt hozott: a 82. percben Fiola esett el Farkas mellett, a büntetőt pedig Houri értékesítette (0-2).

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Öt perccel később aztán Solymosi Musliu kezezéséért ítélt 11-est, amit Berecz rúgott be magabiztosan (1-2).

Így alakult ki a 2-1-s vendégsiker, a Vidi három év után győzött Mezőkövesden és visszavette a második helyet a tabellán az újonc Budafoktól, egy héttel a Ferencváros elleni rangadó előtt.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Mezőkövesd – MOL Fehérvár FC 1-2 (Berecz 87. – 11-esből, ill. Nego 32., Houri 83. – 11-esből)

A meccs krónikája percről percre itt! 

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Jagodics, Karnicki, Eperjesi – Cseri (Vajda, 82.), Berecz, Besirovic (Jurina, 82.), Meskhi – Serderov (Borjacsuk, 71.), Vutov (Lakvekheliani, 71.)

Fehérvár: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Nego, Nikolov – Funsho (Hangya, 83.), Houri, Petrjak – Nikolics (Zivzivadze, 73.)


Az NB I állása: