A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy január végén percekkel a bombagólja után esett össze a Dabas fiatal labdarúgója, Duhaj Ádám. A 17 éves játékos a Kakucs elleni U19-es mérkőzésen cserét kért, majd leállt a légzése és a pulzusa is. A játékost tizenegyezer kellett újra éleszteni, egy ideig pedig műszívre kötve tartották életben, majd végül három hét után saját lábán távozott a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról.

Az orvosok a fiatal futballistát gyógyultnak nyilvánították, újra a csapattársaival együtt edzhetett, ráadásul még egy jó hírt is kapott a pályán Dr. Merkely Béla professzortól.

Miután a szív MR- és a szív CT vizsgálatok teljes mértékben megnyugtató eredményt mutattak, örömmel közölhettem a fiúval, hogy a terhelést fokozatosan emelve folytathatja az edzéseket – nyilatkozta akkor Dr. Merkely Béla professzor a SzPress Hírszolgálatnak, és később a sportorvosi engedélyt is megadta a fiatal játékosnak, aki májusban már két utánpótlás meccsen pályára lépett egy-egy félidőt.

Másfél év után tért vissza Ádám (balról a második)

Egy héttel ezelőtt, augusztus 17-én a pályafutása során először a felnőttek között is bemutatkozhatott. Duhaj a 88. percben csereként lépett pályára a Pest megyei másodosztályú Dabas II színeiben, két perccel később gólt rúgott a Péteri KSK-nak, kialakítva az 5-2-es végeredményt.

Ádám a felkészülés alapján rászolgált arra, hogy megkapja a lehetőséget. És ha csak a meccs hajrájában is állt be, meghálálta a bizalmat, és egy átlövésből sikerült gólt szereznie – mesélte a Borsnak Riesz Péter vezetőedző.

Nagyon örült az egész csapat, hogy Ádám újra gólt lőtt, ami korábban is nagyon ment neki.

A jövőhéten indul az U19-es bajnokság, alapvetően ott fog játszani, de ha nem ütköznek a meccsidőpontok, akkor én is számítunk majd rá – tette hozzá a szakember.

Újra pályán a tizenegyszer újraélesztett fiatal focista