– Ian Baraclough még mindig várja az otthon kényelmét a Magyarország elleni csalódást keltő veresége után – írja a Belfast Telegraph, amely kiemeli, hogy az 51 éves szövetségi kapitány irányítása alatt az északír válogatott nehezen tudja hozni azokat a győzelmeket a Windsor Parkban, amelyeket a szenvedélyes hazai szurkolótábor megérdemel – egészen pontosan a 10 belfasti meccsen egy győzelem a mérleg.

– Az olyan nemzetek elleni vereségek, mint Magyarország, egyszerűen nem lesznek elégségesek. A jó hír az, hogy a tegnap esti mérkőzés barátságos volt – teszi hozzá a portál. A cikk írója azt is megemlíti, hogy a szerencse nem a hazaiaknak kedvezett: “a csapatkapitány Steven Davis a kapufát találta el, a csereként beálló Dion Charles pedig nem kapott büntetőt, míg Trai Hume és George Saville helyzetét is bravúrral védte Dibusz.”

– A magyar kapus ki volt éhezve a Windsor Parkban egy kapott gól nélküli meccsre, és a végső sípszó után az ég felé üvöltött

jegyzik meg Dibuszról. Hozzátették, a másik oldalon Bailey Peacock-Farrellnek nem sok dolga akadt, de az 55. percben Sallai Roland betalált Niall McGinn megdöbbentő hibája után.

“Ez van a nemzetközi futballban, a hibákat általában megbüntetik” – írták.

A hajrával kapcsolatban természetesen kiemelték kapusunkat, azt írták, hogy “Dibusz volt a hős”.

A portál külön cikkben idézi Ian Baraclough-t, aki szerint Észak-Írország a vereség ellenére is jó formában van a Nemzetek Ligájára készülve, és a szövetségi kapitány bizakodó a keddi meccs után is.

– Dibusz megállította Észak-Írországot – írja az Antrim Guardian, amely kiemeli, hogy a hazai csapat csodálkozhat azon, hogy nem tudtak semmit kihozni ebből a meccsből. A portál úgy látta, ugyan az eredmény nem kedvező az északírek számára, de voltak pozitívumok a meccsben, például a támadójátékuk sokkal gördülékenyebb volt, mint Luxemburg ellen.

Az Antrim Guardian szerint sem kapott meg a hazai csapat egy egyértelmű büntetőt, amikor Lang meglökte Dion Charles-t:

“biztosnak tűnt a 11-es, de a játékvezető továbbot intett.”

– Niall McGinn hibája egy elkeserítő estébe került – ezt már a Belfast Live íjra. Hangsúlyozzák, hogy a barátságos mérkőzés nem fog sokáig élni az emlékezetekben, de a magyarok győztes gólja még egy ideig kísérteni fogja Niall McGinnt.

A portál egy másik cikkében osztályozta a hazai játékosokat, a kezdőcsapatból ketten, Craig Cathcart és Ciaron Brown kapott 6.5-es osztályzatot, míg Niall McGinn 5.5-est, a többiek pedig egyaránt 6-ost. A cserék közül Trai Hume-mal és Shayne Laveryvel voltak elégedettebbek, ők is mindketten 6.5-est kaptak.

A BT Sport idézi a Bolton-támadó, Dion Charles nyilatkozatát, aki alighogy pályára lépett a második félidőben, máris a földön találta magát a magyar 16-oson belül, és állítása szerint egy jogos tizenegyestől fosztotta meg őket a játékvezető.

–Nagyszerű labdát kaptam és sikerült is túljutnom a védőn. Tudtam, hogy az egyetlen dolog, amit tehet, hogy érintkezik velem, vagy hagyja, hogy lőjek, és ahogy beértem a 16-oson belülre, éreztem ezt az érintkezést. Arra számítottam, hogy megkapom a büntetőt, de nem így történt. A játékvezető azt mondta, hogy nem igazán látta az esetet. Olyan gyorsan történt, hogy nehéz lehetett a játékvezetőnek, de biztos vagyok benne, hogy amikor visszanézi, eléggé csalódott lesz – mondta Charles, majd kitért Dibusz bravúrjaira is. – A kapus nagyszerűen védett, frusztráló volt a csatárok számára. Volt néhány lehetőségünk, és egy másik estén talán ezeket be tudtuk volna lőni. De a végső sípszóig kitartottunk, és ezt fogjuk tenni a továbbiakban is.

– Sallai Roland megbüntette a hibát, így Magyarország győzött Észak-Írország ellen – írja másik cikkében a btsport.com. Kiemelik, hogy egészen a vendégek góljáig Észak-Írország tűnt veszélyesebbnek.

A győztes góllal kapcsolatban kifejtették, hogy “a visszafogott magyarok megszerezték a vezetést egy olyan góllal, amelyet támadójátékukkal aligha érdemeltek volna meg.”

Dibusz a hibájáról beszélt, miután kivédte az északírek szemét: “A legutolsó lövés szerencsére eltalált”