A csakfoci.hu is beszámolt arról a pénteki nap folyamán, hogy a szeptember 9-i Magyarország-Szlovákia Eb-selejtezőre két óra leforgása alatt elkelt az összes jegy. Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelte a győztes mentalitás fontosságát, és a sikerhez minden szurkolói támogatást megkapnak a nemzeti csapat játékosai.

Győztes hozzáállással kell pályára lépni minden mérkőzésen. Ez nem azt jelenti, hogy mindig nyerni fog a csapat, sokkal inkább arra gondolok, hogy a játékosok fejében csak az legyen, sokat dolgoznak és sosem adják fel. Ha így gondolkodnak, minden helyzetben pozitívak tudnak maradni és ez sokat segíthet nekünk a kulcsfontosságú mérkőzéseken – kezdte Marco Rossi az M4 Sportnak, majd kitért a Montenegró elleni felkészülési találkozóra, amelyet négy nappal korábban rendeznek majd, a kísérletezés jegyében, és ezt a meccset a szakmai stáb arra is felhasználja, hogy a lehető legjobb állapotban várják Szlovákiát.

Mindig elmondom a csapatomnak az én elképzelésemben nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés.

Főleg, hogyha a válogatottban lépsz pályára és felhúzod a nemzeti csapat mezét, mindenképpen győzelemre kell játszanod. Így fogunk hozzáállni már a Montenegró elleni mérkőzéshez is.

Tudjuk, hogy nem számít bele a selejtezőkbe a végeredmény, de ennek ellenére is győzni szeretnénk. Ezzel együtt viszont el kell mondanom, hogy a legfontosabb cél a szlovákok elleni mérkőzés. Annyit már most elárulhatok Önöknek, hogy biztosan nem az a csapat fut majd ki a pályára Montenegróban, mint négy nappal később Budapesten. Ráadásul lesz hat cserelehetőségem is, így arra fogunk törekedni a stábbal, hogy lehető legjobb állapotban érkezzünk az Eb-selejtezőre.

Egészséges önbizalommal teli játékosokat látok a válogatottban az utóbbi hónapokban, ami az egyik legjobb érzés – fogalmazott az olasz szakvezető az mlsz.hu-nak. – Emellett pedig legalább ilyen fontos, hogy a csapat a szurkolók bizalmát is visszaszerezte.

Az Eb-kvalifikációt és az ehhez elengedhetetlen Szlovákia elleni győzelmet pedig ugyanannyira áhítjuk mi is, mint a szurkolók, ami hihetetlenül motiválóan hat a csapatra és persze a szakmai stáb minden tagjára is.

Ahogy azt korábban is mondtam, a szeptember 9-i mérkőzés kiemelten fontos a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb-re történő kijutás szempontjából. Szlovákiának nagyon jó játékosai vannak, ezt láthattuk a selejtezősorozat első meccsén is, amelyen kikaptunk tőlük.

Rossi elárulta azt, tervez-e bármilyen változtatást, újítást a Szlovákia elleni mérkőzésre.

Hazai pályán leszünk a Groupama Arénában, ahol eddig minden mérkőzésünket megnyertük. Papíron ugyan tényleg erősebbek nálunk a szlovákok, de Horvátország és Wales találkozók előtt is ez volt a helyzet. A saját szurkolóink előtt sosem fontos, mik az esélyek, mindig a három pont megszerzésére törekszünk – jelentette ki az olasz szakember, majd a magyar szurkolók érzéseiről is szót ejtett.

Dolgoztam már Szlovákiában, szóval tisztában vagyok vele, hogy a magyaroknak mi a véleményük róluk. Nekünk az edzőknek és a játékosoknak is tisztelnünk kell a saját szurkolóinkat.

Én azonban mindig emlékeztetek mindenkit, hogy ez egy futballmeccs lesz, nem pedig háború. A szurkolóink pedig nagyon fontosak lesznek számunkra, nemcsak a szlovákok, hanem az Azerbajdzsán elleni hazai mérkőzésen is.

Remélem, az eddigiekhez hasonlóan fognak minket biztatni, mi pedig élni tudunk a lehetőséggel.

Rossi élvezi a szurkolók támogatását – Fotó: www.mlsz.hu

Rossi szerint a Horvátország és a Wales elleni győzelmek is azért születhettek meg, mert a drukkerek beleűzték a csapatot a győzelembe. Úgy gondolja, kiemelten fontos, minden meccsen lehetőség legyen arra, hogy ezt a támogatást megkapja a válogatott.

Nagyon boldog vagyok, hogy ekkora az érdeklődés a csapat iránt, hogy ilyen rövid idő alatt elfogytak a jegyek a Szlovákia elleni mérkőzésre. Ez is nagyon jól mutatja, mekkora szükség van az új nemzeti stadionra, amely szerencsére novemberben már fogadni is fogja majd a csapatot. A saját példámból tudom, hogy amikor egy olyan mérkőzés, mint a Szlovákia elleni nagyon fontos, az érzelmek el tudják ragadni az embert. Ennek eredményeként sajnos már kétszer is kaptam eltiltást mióta a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagyok.

Éppen ezért a Szlovákia elleni mérkőzésen nagyon oda kell majd figyelnem arra, hogy ne ragadjanak el az érzelmeim és a szabályokat, előírásokat betartva irányítsam a csapatot a kispadról. Nem szabad elfelejteni, hogy ideális esetben akár még úgy is alakulhatnak az eredmények, hogy az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen nagy dolgokat ünnepelhetünk. Borzasztó lenne, ha ennek nem lehetnék részese, mert eltiltanak.

Hozzátette, nem szeretné ha a szurkolók büntetést kapnának, mert szükség lesz rájuk az azeriek ellen is.

Bízom a szurkolóinkban, és abban is, hogy szeretnének ők is ott lenni az azeriek elleni mérkőzésen, és a Szlovákia elleni meccsen minden szabályt betartva biztatnak majd minket, így a legkisebb esélyt sem adjuk meg arra, hogy büntetést kapjunk az Azerbajdzsán elleni mérkőzésre, mert ott is óriási szükségünk lesz a szurkolóinkra.

A szövetségi kapitány elismerte, előfordult már a csapattal, milyen érzés ellen hazai pályán Európa-bajnoki mérkőzést játszani.

Akkor kezdtünk el először álmodozni a hazai Eb-ről, amikor elmentünk a csapattal megnézni az új Puskás Arénát. Elképzelni is nehéz, hogy egy ekkora stadionban a saját szurkolóink előtt Magyarországot képviselhetjük az Európa-bajnokságon. Azt gondolom, hogy ha már készen lenne az új stadion, a szlovákok elleni mérkőzésre is megtelne – tette hozzá.

Kerethirdetés

A válogatott Montenegró és Szlovákia elleni keretét augusztus 26-án hirdeti ki Marco Rossi, a játékosok pedig szeptember 1-én este érkeznek meg Telkibe, ahonnan három nappal később utaznak el Podgoricába, a Montenegró elleni felkészülési mérkőzés helyszínére.

Magyar-szlovák Eb-selejtező: Két óra alatt az összes jegy elkelt!