Szalai Ádám:A koronavírus miatti leállás utáni időszak mindenképpen sikeresnek mondható a válogatott szempontjából. Nem lehet más célunk, mint hogy kijussunk az Eb-re.

Arra, hogy ilyen ellenfelekkel ilyen ki-ki mérkőzéseket vívjunk, azóta nem volt példa, hogy itt vagyok a válogatottnál (2009-ben volt először válogatott a Mainz csatára – a szerk.).

Nagyon büszke vagyok a csapatra, és láthattuk, hogy bármilyen felállásban is játszunk, bárki ellen, olyan csapategység van, amiből rengeteg erőt meríthetünk az Izland elleni mérkőzésre. Nekem az a legfontosabb, hogy ott legyünk az Eb-n, bármennyi játéklehetőséget is kapok, támogatást kell adnom a csapatnak. Ez a legfontosabb feladatom csapatkapitányként. Át akarjuk élni azokat a pillanatokat újra, amiket egyszer már átéltünk. Az új játékrendszernek rengeteg szerepe van az eredményekben, de ezt láthattuk már a hazai, oroszok elleni, és a törökországi találkozón is. Nagyon várjuk már, hogy ezeknek a mérkőzéseknek a tapasztalatát kamatoztathassuk Izland ellen is. 

Rossi az oroszországi döntetlen után: “Rengeteget szenvedtek a játékosok, de ez is része a futballnak”

Dibusz Dénes:Az első félidőben, gyakorlatilag a 45. percig meg tudtuk oldani, hogy ne kerüljenek mögénk, ne kerüljenek nagy helyzetbe és ne kelljen izgulni. Ott azért volt egy szituáció, amikor necces volt a dolog. Illetve a második félidőben is oda tudtak kerülni a 16-osunk környékére, voltak lövőhelyzeteik. Dzjuba nagyon jól használta ki a fizikai adottságait, próbálták is ezzel élni, nyomták, gyömöszölték fel a labdákat. Mi egy picit el is fáradtunk, nem mindig tudtuk odaérni, olyan nyomást helyezni rájuk, mint az első félidőben. Többször tudtak beadni a szélekről is, de ezekre mindig nagyon okosan, jól helyezkedve tudtak reagálni a védőink.

Küszködtünk, de beletettük a melót, hatalmas küzdésről tettünk tanúbizonyságot, ennek köszönhető, hogy ponttal tudunk távozni Moszkvából. Azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, amire számítottunk. A nehéz helyzetekben is higgadtak tudtunk maradni. Megérdemeltük az egy pontot, mégha szerencse is kellett hozzá. 

Szalai Attila:Nagyon boldog és büszke is vagyok, úgy érzem, nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat mind a három mérkőzésen. Szerintem jó úton járunk, megpróbáljuk ezt folytatni. Nagyot harcoltunk a mostani mérkőzésen is és jó eredményt értünk el Oroszországban. Mind a három találkozón nagyon nagy erőket kellett mozgósítanunk, de talán a moszkvai volt a legnehezebb. Sokaknak két meccs is volt a lábukban, az oroszok pedig nagy nyomást helyeztek ránk. Megfelelően fel tudtam készülni fizikálisan és fejben is, mindent megtettem, hogy friss legyek. Örülök, hogy sikeresen vettük az akadályt. (M4 Sport)

Nemzetek Ligája, 4. forduló:

Oroszország – Magyarország 0-0

Beszámoló itt!

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á, 46.), Kalmár (Schäfer, 76.), Holender (Fiola, 46.) – Szalai Á. (Könyves 82.), Nikolics (Varga K. 60.)