Az első félidőben szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. Mi kezdtünk jobban, Nikolics lépett ki ziccerben, de sajnos lesről tette, így a játékvezető megállította a játékot. A folytatásban az oroszok főleg a jobb oldalon erőltették a támadásokat, de a beadásokat Orbán és Szalai Attila rendre kivágta. A játékrész legnagyobb helyzete a 45. percben alakult ki a kapunk előtt: Ionov tette középre a labdát, Dibusz azonban jól mozdult ki és tisztázott Dzyuba elől.

A második félidő is egy Dzyuba lehetőséggel kezdődött, az oroszok támadója azonban fejjel hosszan szöktette magát és Dibusz megkaparintotta a labdát. Az 58. percben volt egy kis szerencsénk: Zhirkov beadását Dibusz rossz helyre öklözte, Ionov pedig 14 méterről a felső lécet találta el, ahonnan a gólvonal elé vágódott a labda. A félidő közepén mi is veszélyeztettünk: a csereként beállt Varga Kevin ívelte át a labdát, Nego pedig éles szögből lőtt, Zhirkovról azonban levágódott.

A folytatás orosz mezőnyfölénnyel telt, de a mieink hősiesen védekeztek, így végül gól nélküli döntetlennel zárult a meccs.

Ezzel folytatódott a magyar válogatott remek idegenbeli sorozata, hiszen a törökök, a bolgárok, valamint a szerbek legyőzése után ezúttal Oroszországban szereztünk értékes pontot.

A csoportunk másik mérkőzésén: Törökország – Szerbia 2-2. A mieink továbbra is a csoport második helyén állnak 7 ponttal a 8 pontos Oroszország mögött.

Hősies játékkal, fontos pontot szereztünk Moszkvában! 💪🇭🇺

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. október 14., szerda

Nemzetek Ligája, 4. forduló:

Oroszország – Magyarország 0-0

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á, 46.), Kalmár (Schäfer, 76.), Holender (Fiola, 46.) – Szalai Á. (Könyves 82.), Nikolics (Varga K. 60.)