Mint ismert, a magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott Moszkvában a csoportelső Oroszország vendégeként a Nemzetek Ligája B-liga 3. csoportjában.

A lefújás után Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

– Nagyon boldog vagyok, elsősorban a hozzáállással vagyok elégedett, az utolsó percig harcoltak a játékosok, szenvedtek, rengeteget szenvedtek, de ez is része a futballnak – kezdte Marco Rossi  az értékelését az M4 Sportnak. – Már most van 7 pontunk, amit megérdemeltük, hiszen néha jól is futballoztunk. Ma este szenvedtünk egy olyan csapat ellen, amelyik főleg otthon erős. Teljes mértékben elégedett vagyok a hozzáállással. Mi Magyarország vagyunk, nem Olaszország, Németország vagy Franciaország. Nem tudtunk fölényben futballoznunk és nyerni. Ha valaki azt mondja, hogy négy meccs után lesz 3-4 pontunk, lehet sokan aláírják, de nekünk most 7 van. Mostantól kezdve Izlandra kell koncentrálnunk. Nem Andorra vagy Gibraltár lesz az ellenfelünk, hanem egy olyan csapat, amely papíron jobb nálunk.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány hozzátette:

– Elégedett vagyok a döntetlennel, mert fontos pontot szereztünk, büszke lehetek a játékosokra. Úgy harcoltak 90 percig, mint az oroszlánok. Az előző mérkőzésekhez képest sokkal többet kellett védekeznünk. Voltak olyan pillanatok, amikor nem jól helyezkedtünk, de ezeket időben korrigáltuk. Ezúttal a széleken kevésbé voltunk hatékonyak, mint a korábbi mérkőzéseken. Ez volt az eddigi legnehezebb meccsünk. 

Rossi beszélt a november 12-i Izland elleni mérkőzésről is, amelyen eldől, hogy kijutunk-e az Eb-re.

– A játékosaik magasak és a támadóik veszélyesek, fizikálisan erősek. Az egy másik meccs lesz, másik ellenféllel, teljesen más stílusban játszanak. Erősebbek a bolgároknál, de nincsenek azon a szinten, mint az oroszok és a szerbek. Hónapok óta erre a meccsre gondolunk, remélem sikeresek leszünk. Minden kiderül egy hónap múlva, mindent megteszünk majd a győzelem érdekében.

Nemzetek Ligája: Az oroszok sem tudták legyőzni Rossi csapatát