Hosszú idő után ismét klubedzője, Julian Nagelsmann és Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére állhat Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje. A 27 éves bekk teljesen felépült a térdsérüléséből, és a csütörtökön esedékes Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő mellett az október 8-i bolgárok elleni Eb-pótselejtezőről nyilatkozott a Bild című német napilapnak.

Egy hétig Mallorcán voltam a családommal, rengeteg csapattársammal találkoztam, mint például Timo Wernerrel és Marcel Sabitzerrel. A térdműtétem után a fizioterapeutákkal dolgoztam. Hetijegyem volt a konditerembe, és elegendő gyakorlatokat végeztem az edzőmmel. Ezután két hétig otthon voltam. Készen állok, és mostanra már újra dolgozhatok. Jól érezem magam, pár percet kaptam a Wolfsburg elleni felkészülési mérkőzésen. Az erőm és az állóképességem szempontjából jó állapotban vagyok. A térdem már egyáltalán nem reagál a negatív hatásokra – kezdte a Bildnek Willi Orbán, aki ismertette az Atlético Madrid elleni BL-negyeddöntővel kapcsolatos várakozásait.

Egy tapasztalt csapatról van szó, amely nagyon keményen védekezik, és következetesen halad előre a támadásokban. Nagyon várjuk már a mérkőzést. A legfontosabb az, hogy elhiggyük magunkról, képesek vagyunk nagy csapatok és nevek ellen is játszani. Az Atlético többnyire ugyanazt a játékstílust képviseli, mint évekkel ezelőtt. Nem lesz könnyű ellenük játszani, de mi egy kicsit rugalmasabbak vagyunk. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog választani az edzőnk a felállást illetően. Nem egyetlen világsztár alkotja a keretüket, sok játékosuk hasonló szinten játszik. Előnyük a csapatszellem. Az edzőjük joggal érezheti, hogy egységesek. Jelenleg csak az első mérkőzésre koncentrálok. Szilárd meggyőződésem, ahogy játszunk, azzal problémát okozhatunk az Atlético ellen, és akkor folytathatjuk a megkezdett munkát és az utunkat.

Orbán kérdésre válaszolva elmondta, kit tart a végső esélyesnek a Bajnokok Ligája megnyerését illetően.

Érdekes lesz látni, hogy mennyire tudnak alkalmazkodni a csapatok, hiszen mindannyian különböző időpontokban álltak le a koronavírus-járvány ideje alatt. Ha a Bayern München olyan erősen játszik, mint a szünet előtt tette, akkor határozottan ők a favoritok számomra – fogalmazott a 27 éves bekk, aki hozzátette, szerinte a képességeivel segíteni tud a csapatán, főleg ebben a feszített menetrendben.

Végezetül azt is elárulta, beszélt-e Marco Rossival az október 8-i bolgárok elleni Eb-pótselejtező kapcsán.

Igen, a múlt héten beszéltünk, a szövetségi kapitány számol velem. Őszintén szólva számomra jól jött a koronavírus-járvány miatti szünet, hiszen sérülésem miatt előzetesen az Eb-pótselejtezőn nem léphettem volna pályára. Nagyon boldog vagyok, itt a lehetőség, újra játszhatok. Egy álom válna valóra. A Németország, Franciaország, Portugália csoport hozható (nevet).

Rossi visszatért: “Mostantól nincs több szöveg, csak kőkemény munka”