Szeptember 3-án ismét pályára lép a magyar futballválogatott, hiszen előbb idegenben Törökország, majd hazai pályán Oroszország lesz az ellenfél a Nemzetek Ligájában. Egy hónappal később, októberben egy hét leforgása alatt összesen három mérkőzést játszik a nemzeti csapat, és ha sikerrel veszi az akadályt a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőn, akkor szintén zsúfolt hét vár rá novemberben is. Akkor már a szerbekkel és a törökökkel játszanak Szalaiék.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a közösségi oldalán egy terjedelmes bejegyzésben számolt be az elmúlt tíz hónap tapasztaltairól, amely időszak alatt sok mérkőzést megtekintett a stábjával együtt, még játékost figyeltek, új taktikai elemeken dolgoztak, valamint bízik abban, hogy a nemzeti tizenegy kijut a jövő évi kontinensviadalra.

Visszatértünk! Ma újra kezdetét vette a hagyományos munkarend, bár sokat dolgoztunk otthon is az elmúlt hónapokban. Rengeteg meccset és még több játékost néztünk meg. Nem volt könnyű az élet a járvány alatt, de nagyon sokat gondolkodtunk új taktikai dolgokon, amelyeket remélhetőleg látni is fogtok majd hamarosan. Bár sok időnk nem lesz ezeket finomítani, tesztelni, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy ott legyünk az Eb-n. Hiszünk benne, hogy így lesz!  Egy fantasztikus országot képviselünk és keményen harcolnunk kell érte, hogy elérjük mindannyiunk közös álmát.

Mostantól nincs több szöveg, csak kőkemény munka!

Senki sem számított erre a járványra és legfőképp senki sem akarta ezt. Mi most 10 hónap után fogunk újra találkozni, szóval nem lesz könnyű, hogy egyből a legjobb formánkban legyünk, de küzdenünk kell érte! Hiszem, hogy meg tudjuk csinálni! – írta az 55 éves szakvezető.