Mint ismert, a Magyar Kupa 8. fordulójában nem kis meglepetésre, az NB III alsóházához tartozó Tállya 5-3-re legyőzte a Kaposvárt, ráadásul úgy, hogy a Rákóczi a szünetben még 2-0-ra vezetett.  Az NB II-es klub vezetősége közleményben tudatta, hogy kéri a találkozó kivizsgálását.

A Szerencsejáték Zrt. a csakfoci.hu megkeresésére a következő nyilatkozatot küldte az ominózus MK-mérkőzéssel kapcsolatban szerkesztőségünknek:

“A Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC MOL Magyar Kupa labdarúgó mérkőzést a Szerencsejáték Zrt. minimum hármas kötésben, 8 különböző típusú fogadási piaccal (pl.: 1X2, Gólszám 2,5, Hendikep 1:0) kínálta, amelyek között nem szerepelt az úgynevezett Félidő/Végeredmény fogadási lehetőség. A mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be. Az összecsapás összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, amely megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak. Az előzetes esélyekhez képest a mérkőzés végeredménye meglepetésnek számít, de a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk.

A Szerencsejáték Zrt. fogadási kínálatába bekerülő mérkőzésekkel kapcsolatosan sportfogadási szakembereink folyamatos és alapos monitorozó tevékenységet folytatnak. Mind a sportszakmai, mind a fogadásszakmai információk értékelésre kerülnek, ez alól ez a mérkőzés sem volt kivétel. Rendkívüli intézkedés nem történt, a beérkezett fogadások érvényesek voltak, az eredmények megállapítását követően a nyeremények kifizetése rendben megkezdődött.”

A Szerencsejáték Zrt. közleményét kiegészítve Sipos Jenő az MLSZ szóvivője elmondta:

– Az Szerencsejáték Zrt. tájékoztatója az üggyel kapcsolatban fontos, lényeges információkat tartalmaz. Az MLSZ álláspontja változatlan: minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi a sportágat a labdarúgással összeegyeztethetetlen cselekményektől, és a zéró tolerancia elvét alkalmazza a csalókkal szemben. Aki részt vesz mérkőzések eredményének befolyásolásában vagy annak kísérletében, azzal szemben a lehető legszigorúbban lép fel a szövetség.

Várhidi a gyanús kupameccsről: “Nem hiszem, hogy a nagyon szerény képességű ellenfél támadt fel”