Horváth Ferenc együttese alaposan bekezdett, hiszen a 3. percben Szendrei középre fejelt labdáját Klemenz 4 méterről a jobb kapufa mellé stukkolta. A 10. percben már emberhátrányba került a Honvéd: Babati iramodott meg egy hosszú indítással, Klemenz a tizenhatos vonalánál utolérte és felvágta, a játékvezető habozás nélkül kiállította lengyel védőt. A 31. percben megszerezte a vezetést az emberhátrányban játszó kispesti együttes: Favorov lökte el Gale-t a büntetőterületen belül, a bíró büntetőt ítélt, amit Gazdag magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt.

Fordulás után az 50. percben Zimonyi visszagurítását Kovács lőtte kapura, a labda Kamber karjáról lepattant, a megítélt tizenegyest Futács váltotta gólra. A folytatásban újabb piros lap került kiosztásra. A 76. percben Futács lépett ki egy hosszú indítással, a szemből érkező Tujvel kézzel belekapott a játékszerbe 30 méterre a saját kapujától. Egy percre rá Szánthó szabadrúgása fél méterrel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Mivel 90 perc alatt nem született döntés, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, amelyben a ZTE bizonyult jobbnak, és a 97. percben vezetést is szerzett: Szánthó jobb oldali szögletét Koszta bólintotta a kapu közepébe. Az utolsó percekben még Batik esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja maradt, így a ZTE jutott a legjobb 8 közé a MOL Magyar Kupában, ahol a Kisvárdával csap össze.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő

ZTE FC-Honvéd 2-1 (Futács 51. – 11-esből, Koszta 97., ill. Gazdag 32. – 11-esből) – kiállítva: Klemenz 10., Tujvel 76. (Honvéd)

ZTE FC: Gyurján – Szalai (Szánthó 66.), Németh E., Bobál, Gergényi (Bedi 98.) – Favorov (Tajti – a szünetben), Kovács B. (Sankovic 109.) – Babati, Zimonyi (Lesjak 70.), Vass P. (Koszta – a szünetben) – Futács

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Kamber, Klemenz, Bardea, Aliji (Kesztyűs 67.) – Szendrei (Hidi 91.), Gazdag (Batik 100.), Nagy D. (Berla 76.) – Zsótér (Nagy G. 67.), Gale (Tamás K. 57.)

MOL Magyar Kupa: Lesimázta az MTK a meglepetéscsapatot, mesterhármas is kellett a Budafok továbbjutásához – eredmények