Békéscsaba (NB II) – Puskás Akadémia 0-3 (Vanecek 22., 78., Slagveer 34.)

A Békéscsaba három perccel a kezdés után kis híján megszerezte a vezetést, Gránicz szabadrúgása után Faragó fejesénél kellett menteni a felcsútiaknak. Nyolc perccel később ismét Gránicz veszélyeztetett, váratlanul kapura lőtt, a labda nem sokkal ment a kapu mellé – derül ki az 1912elore.hu tudósításából. A félidő feléhez érve a vendégek is próbálkoztak, és a 22. percben Vanecek góljával előnybe kerültek. A vezető gól után a felcsútiak lendületben maradtak, és a 34. percben Slagveer találatával 2-0-ra módosult az állás.

A szünet után a felcsútiak a 49. percben majdnem megszerezték a harmadik góljukat, Vanecek rövid sarokra tartó lövését Ribánszki védte. A második félidőben a felcsútiak több lehetőséget is kialakítottak, többek között Varga és Urblík lövésénél a csabai kapus bravúrosan védett. A 78. percben egy szögletet követően Vanecek fejelt a hazaiak kapujába, kialakítva ezzel a 0-3-as végeredményt.

MTK Budapest (NB II) – Dunaújváros (NB III) 3-0 (Bognár 18., Bíró 28., 76.)

Ahogy az várható volt, az MTK azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Dunaújváros ellen. Az első gólra csupán a 18. percig kellett várni, ekkor Prosser passza után Bognár gurított a bal sarokba. A 28. percben Cseke hosszú indítását követően Bíró fejelt közelről a kapuba.

A második félidőben is fölényben játszott az MTK, a 76. percben Bíró a tizenhatoson belül szépen fordult le védőjéről, majd a kapuba helyezett. Michael Boris csapata fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát.

Mezőkövesd – Kaposvár 2-1 (Pillár 82., Cseri 92., ill. Ádám M. 66.)

A Mezőkövesd – Kaposvár párharc toronymagas esélyese az NB I harmadik helyén álló kövesdiek voltak. A sereghajtó Kaposvár azonban nem játszott megilletődötten. olyannyira nem, hogy a második félidő közepén megszerezte a vezetést. A 82. percben aztán Pillár révén egyenlítettek a hazaiak, majd a 92. percben Cseri góljával eldöntötték a találkozót.

A párharcok visszavágóit február 19-én rendezik.

MK: Remek gólokkal fordított a Paks, kínos vereséggel debütált az új ZTE-edző – eredmények